Print Friendly, PDF & Email
noodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecelnoodles (taitei) cu castravete si dovlecel

Pentru aceasta reteta de noodles (taitei) puteti folosi ORICE legume (sau fructe?!?) doriti, singura restrictie fiind ca legumele trebuie sa fie cat de cat suculente/zemoase. Castravetele si dovlecelul sunt doar niste exemple, asta am avut atunci in casa.

Ingrediente

  • Un castravete (aprox. 100 g)
  • Un dovlecel (aprox. 100 g)
  • 300 ml apa
  • o lingurita de sare
  • 400 g de faina

Mod de preparare

Curatam castravetele si dovlecelul de coaja si ii taiem in felii generoase. Ii punem in blender si adaugam apa, realizand astfel un suc de castravete si dovlecel. Strecuram sucul astfel obtinut pana obtinem 260 ml de suc, fara samburi sau pulpa.

Adaugam treptat sucul astfel obtinut peste faina si amestecam. Daca simtim ca aluatul format este lipicios, nu este nicio problema! Il putem lasa acoperit deoparte timp de 10-15 minute, apoi continuam, veti vedea ca nu mai este lipicios. Framantam 4-5 minute pana ce obtinem un aluat pufos.

Portionam aluatul in 4 parti egale, apoi il modelam cu sucitorul pana formam 4 lipii rotunde, cu grosime nu mai mare de 1 cm. Punem apoi lipiile pe o farfurie unsa cu ulei, totodata ungand lipiile cu ulei pe fiecare parte. Se acopera farfuria cu folie alimentara si se lasa la frigider 8-10 ore (noi le-am lasat de seara pana dimineata).

Se scoate farfuria de la frigider si se taie fiecare lipie in fasii de 0,5-1 cm latime. Fiecare suvita astfel obtinuta se preseaza usor cu degetele pana se alungeste un pic. Apoi se iau capetele fiecarei suvite si se loveste cu ea de masa, totodata tragand foarte usor de capete. Astfel se formeaza un fel de taitel foaaaaaarte lung. Continuati operatia aceasta pentru fiecare suvita taiata anterior.

Cand am terminat de tras noodles (taiteii), punem apa la fiert intr-o cratita / wok / oala si adaugam o lingurita de sare. Cand apa fierbe adaugam noodles (taiteii) si ii lasam sa fiarba 5-10 minute, continuand sa amestecam pentru a nu se prinde. Cand noodles (taiteii) sunt oarecum translucenti, sunt gata. Se strecoara si se pun apoi in apa rece, pentru a-i face un pic gumati.

Noodles (taiteii) astfel obtinuti se pot folosi cu lapte, in supe sau cu diferite sosuri.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea