Toti cei care au vazut filme americane cred ca s-au intrebat „ce pun aia in pancakes atunci cand le fac?”. Exact asta s-a intamplat si cu noi :) Curiozitatea ne-a impins de la spate, iar intr-o seara am cautat si am gasit reteta aici. Iata ce a iesit.
Ingrediente
- 2 cani cu faina
- 4 linguri cu zahar
- 1 praf de copt
- 1 lingurita cu sare
- 2 oua
- 2 cani cu lapte
- 2 lingurite de unt (topit)
Mod de preparare
Intr-un vas maricel am amestecat faina, zaharul, praful de copt (nestins) si sarea. Am facut apoi un crater in mijloc si am turnat laptele, untul topit si ouale.
Am mixat totul pana ce am obtinut o chestie curgatoare, dar mai putin curgatoare decat ar fi trebuit la clatitele normale.
Daca aveti un aragaz cu plita deasupra foarte bine, folositi-l :) Daca nu aveti puteti folosi o plita PERFECT PLATA (din aceea pe care coaceti ardeii sau vinetele) sau o tigaie PERFECT PLATA. Daca plita sau tigaia nu sunt PERFECT PLATE atunci clatita va iesi mai mare, mai intinsa.
Am uns cu putin unt tigaia si apoi cu ajutorul unui polonic (l-am umplut cam pe jumatate) am turnat fix in centrul tigaii pana ce clatita s-a imprastiat spre margine. Am lasat-o apoi pret de cateva secunde – doar atat fiindca altfel se arde – pana ce s-au format mici gropite pe suprafata clatitei (aceste gropite se fac din cauza prafului de copt). Am intors-o si am mai lasat-o zece secunde.
Cand au fost toate gata le-am papat punand deasupra lor „sucul” de la dulceata de visine sau miere + unt. Sunt delicioase!