Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Papanasi fierti din branza dulce (de vaci) cu gris

papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce papanasi din branza dulce

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 100 ml de ulei (sau 50 g de unt)
  • 8 linguri de pesmet
  • 14 linguri de faina (daca branza nu este foarte apoasa puteti pune mai putin)
  • 10 linguri de gris
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilinat
  • apa si sare pentru fiert

Mod de preparare

Mai intai am prajit un pic pesmetul in unt si apoi l-am pus la rece.

Branza bine scursa de zer, ouale, un praf de sare, zaharul vanilinat, faina si grisul se pun intr-un castron si se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Am pus oala cu apa si un pic de sare la fiert. Apoi am luat cu lingurita cate putin din compozitie si, ca la galustele pentru supa de pui, am pus direct in apa care clocotea.

ATENTIE! Aveti grija ca papanasii sa nu se lipeasca de fundul cratitei! Treceti cu spumiera pe sub ei!

I-am lasat sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi am stins focul, dar am lasat papanasii in apa fierbinte si am pus un capac oalei. Astfel grisul din ei se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi. Papanasii se scot cu spumiera, apoi se scurg si se dau prin pesmet.

Cand ii serviti, puteti sa ii dati prin zahar si sa le puneti un pic de frisca. Sunt deliciosi!


RECOMANDAREA BUNICII

 

            Ingrediente 1 kg de branza de vaci 100 ml de ulei (sau 50 g de unt) 8 linguri de pesmet 14 linguri de faina (daca branza nu este foarte apoasa puteti pune mai putin) 10 linguri de gris 4 oua 1 zahar vanilinat apa si sare pentru fiert Mod de preparare Mai intai am prajit un pic pesmetul in unt si apoi l-am pus la rece. Branza bine scursa de zer, ouale, un praf de sare, zaharul vanilinat, faina si grisul se pun intr-un castron si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Am pus oala cu apa si un pic de sare la fiert. Apoi am luat cu lingurita cate putin din compozitie si, ca la galustele pentru supa de pui, am pus direct in apa care clocotea. ATENTIE! Aveti grija ca papanasii sa nu se lipeasca de fundul cratitei! Treceti cu spumiera pe sub ei! I-am lasat sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi am stins focul, dar am lasat papanasii in apa fierbinte si am pus un capac oalei. Astfel grisul din ei se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi. Papanasii se scot cu spumiera, apoi se scurg si se dau prin pesmet. Cand ii serviti, puteti sa ii dati prin zahar si sa le puneti un pic de frisca. Sunt deliciosi!

De asemenea v-ar putea interesa

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza