Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Piersici picante cu branza mascarpone

Mascarpone e o branza italieneasca originara din regiunea milaneza, aparuta la sfarsitul secolului al XVI-lea. Are o culoare alba si o textura cremoasa. Este un ingredient important la prepararea prajiturii tiramisu.

Piersici picante cu branza mascarpone

Ingrediente

  • 125 g zahar tos
  • 2 stelute de anason
  • 1 cm rulou de scortisoara
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat
  • o lamaie
  • 1 kg pere coapte, dar ferme
  • 175 g branza mascarpone

Mod de preparare

Se pune un vas cu apa la fiert. Se toarna 150 ml apa intr-o cratita si se adauga 115 g zahar tos, anasonul, scortisoara, ardeiul iute si ghimbirul. Se amesteca la foc potrivit, pana se dizolva zaharul, apoi se da in clocot.

Se spala lamaia, se decupeaza 3 fasii inguste de coaja, care se adauga la siropul de zahar, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet.

Se taie piersicile in jumatate si se scot samburii, dupa care se pun intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Se lasa sa stea 1-2 minute, apoi se scurg si se curata de coaja. Se taie fiecare jumatate in 4-6 felii si se adauga in siropul de zahar.

Se dau piersicile in clocot, apoi se face focul mic si se fierb incet 5 minute, sau pana incep sa se moaie.

Intre timp, se incorporeaza restul de zahar in branza mascarpone. Se stoarce sucul lamaii.

Se scot piersicile condimentate din cratita, in care se adauga apoi sucul de lamaie. Se transfera pe farfurii separate si se servesc, fie reci, fie calde, cu putin sirop si cu branza mascarpone.


Mascarpone e o branza italieneasca originara din regiunea milaneza, aparuta la sfarsitul secolului al XVI-lea. Are o culoare alba si o textura cremoasa. Este un ingredient important la prepararea prajiturii tiramisu. Ingrediente 125 g zahar tos 2 stelute de anason 1 cm rulou de scortisoara 1 ardei iute rosu 2 felii subtiri de ghimbir proaspat o lamaie 1 kg pere coapte, dar ferme 175 g branza mascarpone Mod de preparare Se pune un vas cu apa la fiert. Se toarna 150 ml apa intr-o cratita si se adauga 115 g zahar tos, anasonul, scortisoara, ardeiul iute si ghimbirul. Se amesteca la foc potrivit, pana se dizolva zaharul, apoi se da in clocot. Se spala lamaia, se decupeaza 3 fasii inguste de coaja, care se adauga la siropul de zahar, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet. Se taie piersicile in jumatate si se scot samburii, dupa care se pun intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Se lasa sa stea 1-2 minute, apoi se scurg si se curata de coaja. Se taie fiecare jumatate in 4-6 felii si se adauga in siropul de zahar. Se dau piersicile in clocot, apoi se face focul mic si se fierb incet 5 minute, sau pana incep sa se moaie. Intre timp, se incorporeaza restul de zahar in branza mascarpone. Se stoarce sucul lamaii. Se scot piersicile condimentate din cratita, in care se adauga apoi sucul de lamaie. Se transfera pe farfurii separate si se servesc, fie reci, fie calde, cu putin sirop si cu branza mascarpone.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza