Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Prajitura Caramel

Prajitura CaramelPrajitura CaramelPrajitura Caramel

Aluatul

  • 350 g faina
  • 100 g unt (sau margarina)
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita bicarbonat

Se framanta toate ingredientele foarte bine si apoi se intind 3 foi. Acestea se coc pe dosul tavii de la cuptor, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema

  • 1 cana lapte
  • 3 linguri faina
  • 180 g zahar

Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga:

  • 2 linguri de zahar ars
  • 2 linguri de cafea

Cand s-a mai racit (dar sa fie calduta inca) se adauga 100g unt (sau margarina) taiat bucati si se amesteca bine. Apoi se lasa la racit. Se umplu foile, iar pe foaia de deasupra se cerne zahar pudra sau se face glazura.

Glazura (alba sau maro)

  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri de cacao sau de cafea (doar pentru glazura maro)

Se freaca toate la rece si, deoarece se intareste foarte repede, se intinde rapid pe foaia de deasupra a prajiturii.


Aluatul 350 g faina 100 g unt (sau margarina) 150 g zahar 1 ou 2-3 linguri de lapte 1 lingura smantana 1 lingurita bicarbonat Se framanta toate ingredientele foarte bine si apoi se intind 3 foi. Acestea se coc pe dosul tavii de la cuptor, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Crema 1 cana lapte 3 linguri faina 180 g zahar Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga: 2 linguri de zahar ars 2 linguri de cafea Cand s-a mai racit (dar sa fie calduta inca) se adauga 100g unt (sau margarina) taiat bucati si se amesteca bine. Apoi se lasa la racit. Se umplu foile, iar pe foaia de deasupra se cerne zahar pudra sau se face glazura. Glazura (alba sau maro) 50 g zahar pudra 3 linguri apa 2 linguri ulei 2 linguri de cacao sau de cafea (doar pentru glazura maro) Se freaca toate la rece si, deoarece se intareste foarte repede, se intinde rapid pe foaia de deasupra a prajiturii.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

4 de comentarii la reteta “Prajitura Caramel”

  1. Oana Rintea a spus:

    Cele 3 foi din ingredientele de mai sus, NU au cum sa iasa asa de groase.

    Tocmai am facut reteta……….. si sunt dezamagita……….pt ca vroiam un blat pufos ca cel din foto

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Oana prajitura din imagini este facuta dupa aceeasi reteta. Am si mancat din ea si, intr-adevar, e pufoasa. Nu stiu ce ai facut gresit sad

  3. Simona J a spus:

    Probabil tava pe care ai copt tu foile a fost mai mare. Si eu am gresit-o o data, dupa care am adaptat-o la tava din dotare. Iar crema am dublat-o si pe ea happy

  4. Retetele Bunicii a spus:

    Simona, tava pe care am folosit-o noi este cea de la aragaz .. o tava normala. Nu spun ca nu e posibil, numai ca la noi asa a iesit worried In orice caz, buna e! happy

Comenteaza