Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Prajitura cu mere

Prajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu merePrajitura cu mere

Prajitura cu mere descoperita ieri de Madalina este foarte simpla si extrem de rapida. Contine ingrediente putine si este foarte usor de preparat. Puteti sa adaugati, daca va place, si zahar vanilinat sau esenta de vanilie (noua ne place, dar nu aveam in camara aseara. Asa ca am adaugat esenta de rom si scortisoara. O nebunie!

Ingrediente

  • 5 mere
  • 130 g faina
  • 90 g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • o lingurita de scortisoara macinata

Mod de preparare

Spalati si apoi taiati merele in cuburi.

Intr-un bol puneti faina, zaharul, esenta de rom, scortisoara, praful de copt si cele doua oua. Apoi amestecati pana ce se formeaza o pasta consistenta, aproape tare.

Adaugati laptele si amestecati pana ce se omogenizeaza toata compozitia. Puneti untul topit si apoi racit. Continuati sa amestecati pana ce untul este incorporat.

Turnati peste mere compozitia rezultata si amestecati in asa fel incat compozitia sa „intalneasca” toate bucatile de mar.
Rasturnati totul intr-un vas de Jena sau intr-unul de silicon.

Dati vasul la cuptor, pentru 50 de minute, la 180° sau la foc mediu (pentru aragazul cu arzator).
Scoateti placinta din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Pofta buna!


Prajitura cu mere descoperita ieri de Madalina este foarte simpla si extrem de rapida. Contine ingrediente putine si este foarte usor de preparat. Puteti sa adaugati, daca va place, si zahar vanilinat sau esenta de vanilie (noua ne place, dar nu aveam in camara aseara. Asa ca am adaugat esenta de rom si scortisoara. O nebunie! Ingrediente 5 mere 130 g faina 90 g zahar 1 plic de praf de copt 50 g unt 100 ml lapte 2 oua esenta de rom o lingurita de scortisoara macinata Mod de preparare Spalati si apoi taiati merele in cuburi. Intr-un bol puneti faina, zaharul, esenta de rom, scortisoara, praful de copt si cele doua oua. Apoi amestecati pana ce se formeaza o pasta consistenta, aproape tare. Adaugati laptele si amestecati pana ce se omogenizeaza toata compozitia. Puneti untul topit si apoi racit. Continuati sa amestecati pana ce untul este incorporat. Turnati peste mere compozitia rezultata si amestecati in asa fel incat compozitia sa "intalneasca" toate bucatile de mar. Rasturnati totul intr-un vas de Jena sau intr-unul de silicon. Dati vasul la cuptor, pentru 50 de minute, la 180° sau la foc mediu (pentru aragazul cu arzator). Scoateti placinta din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate