Retetele Bunicii .ro

Prajitura Fanta

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura FantaPrajitura FantaPrajitura FantaPrajitura FantaPrajitura FantaPrajitura FantaPrajitura FantaPrajitura Fanta

Prajitura Fanta este o prajitura cu blat de cacao, crema fina de branza si jeleu racoritor. Blatul pentru acesta prajitura Fanta este unul obisnuit, de pandispan. Am adaugat, totusi, mai multa cacao si putina esenta de lamaie.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 40 ml ulei
  • 40 g cacao
  • putina sare

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci (20% grasime)
  • 100 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de vanilie

Pentru jeleu:

  • 1 litru suc de portocale
  • 100 g amidon de porumb
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Batem ouale impreuna cu putina sare pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam esenta de lamaie si, putin cate putin, zaharul. Mixam pana ce zaharul se topeste, apoi incorporam cacaoa si uleiul. Adaugam, putin cate putin, faina si o incorporam manual, folosind un tel sau o spatula. Turnam compozitia intr-o tava de aproximativ 25 x 35 cm, careia i-am pus hartie de copt pe fund in prealabil, si nivelam aluatul. Dam tava la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°, pentru aproximativ 25 de minute. Cand blatul este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Intre timp facem jeleul si crema.

Punem sucul de portocale intr-o oala, adaugam amidonul, amestecam. Apoi adaugam zaharul si lasam la foc mic, amestecand permanent, pret de circa 15 minute, pana ce compozitia se ingroasa bine. Luam oala de pe foc si
jeleul trebuie lasat sa se raceasca (poate fi usor caldut, insa in niciun caz fierbinte!). Noi l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei pentru a fi siguri ca prajitura Fanta va iesi perfect.

Cat timp se raceste jeleul putem prepara crema. Untul moale, la temperatura camerei, se pune intr-un bol si se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat. Se mixeaza apoi foarte bine totul astfel incat compozitia sa arate ca o crema. Adaugam branza de vaci, care este tot la temperatura camerei, esenta de vanilie. Mixam, apoi adaugam mascarpone, care este rece, de la frigider, si mai mixam doar cat sa incorporam bine si mascarpone. Nu amestecati foarte mult, fiindca se poate taia.

Pentru a monta prajitura putem folosi atat tava in care am copt pandispanul sau o tava cu pereti detasabili. Adaugam crema cu mascarpone peste blatul de pandispan, nivelam, apoi adaugam jeleul si, la fel, nivelam.

Trebuie apoi sa lasati prajitura sa stea la frigider pentru cel putin 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte. O puteti apoi felia si servi, este gustoasa, racoritoare si numai buna pentru orice eveniment.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Prajitura Fanta este o prajitura cu blat de cacao, crema fina de branza si jeleu racoritor. Blatul pentru acesta prajitura Fanta este unul obisnuit, de pandispan. Am adaugat, totusi, mai multa cacao si putina esenta de lamaie. Ingrediente Pentru blat: 5 oua 200 g zahar 150 g faina 1 lingurita esenta de lamaie 40 ml ulei 40 g cacao putina sare Pentru crema: 250 g mascarpone 500 g branza de vaci (20% grasime) 100 g unt moale 150 g zahar pudra 50 g zahar vanilinat 1 lingura esenta de vanilie Pentru jeleu: 1 litru suc de portocale 100 g amidon de porumb 100 g zahar Mod de preparare Batem ouale impreuna cu putina sare pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam esenta de lamaie si, putin cate putin, zaharul. Mixam pana ce zaharul se topeste, apoi incorporam cacaoa si uleiul. Adaugam, putin cate putin, faina si o incorporam manual, folosind un tel sau o spatula. Turnam compozitia intr-o tava de aproximativ 25 x 35 cm, careia i-am pus hartie de copt pe fund in prealabil, si nivelam aluatul. Dam tava la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°, pentru aproximativ 25 de minute. Cand blatul este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Intre timp facem jeleul si crema. Punem sucul de portocale intr-o oala, adaugam amidonul, amestecam. Apoi adaugam zaharul si lasam la foc mic, amestecand permanent, pret de circa 15 minute, pana ce compozitia se ingroasa bine. Luam oala de pe foc si jeleul trebuie lasat sa se raceasca (poate fi usor caldut, insa in niciun caz fierbinte!). Noi l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei pentru a fi siguri ca prajitura Fanta va iesi perfect. Cat timp se raceste jeleul putem prepara crema. Untul moale, la temperatura camerei, se pune intr-un bol si se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat. Se mixeaza apoi foarte bine totul astfel incat compozitia sa arate ca o crema. Adaugam branza de vaci, care este tot la temperatura camerei, esenta de vanilie. Mixam, apoi adaugam mascarpone, care este rece, de la frigider, si mai mixam doar cat sa incorporam bine si mascarpone. Nu amestecati foarte mult, fiindca se poate taia. Pentru a monta prajitura putem folosi atat tava in care am copt pandispanul sau o tava cu pereti detasabili. Adaugam crema cu mascarpone peste blatul de pandispan, nivelam, apoi adaugam jeleul si, la fel, nivelam. Trebuie apoi sa lasati prajitura sa stea la frigider pentru cel putin 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte. O puteti apoi felia si servi, este gustoasa, racoritoare si numai buna pentru orice eveniment.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »