Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Prajituri pentru Halloween

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza.

Prajituri pentru Halloween

Ingrediente

  • 1 si 1/3 cana de faina alba
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/8 lingurita praf de ardei iute
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 cana unt
  • o cana nuca macinata
  • o lingura migdale macinate
  • un galbenus mare, batut usor
  • 2 linguri sirop de porumb

Pentru glazura

  • 1 si 2/3 cana zahar pudra
  • 1-2 linguri suc proaspat de lamaie
  • colorant alimentar rosu si galben
  • gel alimentar negru
  • 1 lingurita apa calda
  • 1/2 lingurita pudra de cacao

Mod de preparare

Intr-un castron mare se cern faina, zaharul pudra, praful de copt, ghimbirul, ardeiul iute si sarea. Se adauga untul si se amesteca bine cu un blender pana compozitia devine sfaramicioasa. Se adauga nuca, migdalele, galbenusul, siropul de porumb si se fo rmeaza un aluat omogen. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se tapeteaza cu hartie pergament trei tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. Se decupeaza cu tipare rotunde si cu forme de stafii sau lilieci. Resturile de aluat se intind din nou si se decupeaza la fel. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 2 cm. Se coc tava cu tava, 10-12 minute sau pana devin aurii pe margine. Se lasa in tavi pana incep sa se intareasca. Se scot la racit pe gratar.

Pentru glazura se amesteca 1 si 1/3 cana zahar cu sucul de lamaie. Se imparte glazura in trei si se coloreaza fiecare cu o culoare. Se foloseste albul pentru stafii, negrul pentru lilieci si galbenul pentru dovleci. Se intinde peste prajituri. Se amesteca restul de zahar cu apa si pudra de cacao. Se pune amestecul intr-o punga de plastic, se taie un colt. Se deseneaza detalii specifice pe fiecare prajitura.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza. Ingrediente 1 si 1/3 cana de faina alba 1/3 cana zahar pudra 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita ghimbir macinat 1/8 lingurita praf de ardei iute 1/8 lingurita sare 1/2 cana unt o cana nuca macinata o lingura migdale macinate un galbenus mare, batut usor 2 linguri sirop de porumb Pentru glazura 1 si 2/3 cana zahar pudra 1-2 linguri suc proaspat de lamaie colorant alimentar rosu si galben gel alimentar negru 1 lingurita apa calda 1/2 lingurita pudra de cacao Mod de preparare Intr-un castron mare se cern faina, zaharul pudra, praful de copt, ghimbirul, ardeiul iute si sarea. Se adauga untul si se amesteca bine cu un blender pana compozitia devine sfaramicioasa. Se adauga nuca, migdalele, galbenusul, siropul de porumb si se fo rmeaza un aluat omogen. Se preseaza in forma de disc, se infasoara in folie, se da la frigider 30 min. Se incinge cuptorul la 180 °C. Se tapeteaza cu hartie pergament trei tavi de prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 6 mm. Se decupeaza cu tipare rotunde si cu forme de stafii sau lilieci. Resturile de aluat se intind din nou si se decupeaza la fel. Se pun prajiturile in tavi cu spatula, la distanta de 2 cm. Se coc tava cu tava, 10-12 minute sau pana devin aurii pe margine. Se lasa in tavi pana incep sa se intareasca. Se scot la racit pe gratar. Pentru glazura se amesteca 1 si 1/3 cana zahar cu sucul de lamaie. Se imparte glazura in trei si se coloreaza fiecare cu o culoare. Se foloseste albul pentru stafii, negrul pentru lilieci si galbenul pentru dovleci. Se intinde peste prajituri. Se amesteca restul de zahar cu apa si pudra de cacao. Se pune amestecul intr-o punga de plastic, se taie un colt. Se deseneaza detalii specifice pe fiecare prajitura.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza