Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Prajituri Spekulatius

Aceste prajituri Spekulatius, crocante si aromate, sunt o specialitate olandeza si se coc de Craciun, dar pot fi pregatite oricand in timpul anului. Reteta traditionala cere ca aluatul sa fie modelat in figurine, cu ajutorul unor prese speciale de lemn, dar puteti folosi orice tip de figurina si veti obtine un efect asemanator.

Prajituri Spekulatius

Ingrediente

  • 3 cani de faina alba
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1/8 lingurita sare
  • 1 si 1/4 cana zahar tos
  • o cana migdale macinate
  • 1/2 cana migdale tocate mare
  • 1/3 cana unt, taiat
  • un ou mare, batut usor
  • 1/4 cana lapte
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • Fulgi de migdale, pentru presarat

Mod de preparare

Se cern faina, scortisoara, nucsoara, cardamomul si sarea intr-un castron mare. Se adauga zaharul si migdalele macinate si cele tocate. Se adauga untul taiat si se amesteca bine cu un blender pana compozitia devine sfaramicioasa.

Intr-un castron se bat spuma oul, laptele si esenta de migdale. Se adauga in amestecul de faina si se formeaza un aluat omogen. Se acopera cu un servet de bucatarie si se da la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se ung cu unt si se presara cu fulgi de migdale doua tavi de prajituri. Se fac bile de aluat cat nuca. Se ruleaza in foi groase de 3 mm. Se presara cu faina tiparul de spekulatius (sau figurinele) si se preseaza in forma o foaie de aluat. Se indeparteaza surplusul si se pune prajitura in tava. Se repeta operatiunile cu restul de aluat, lasand intre prajituri o distanta de 2 cm.

Daca nu se foloseste tiparul special, aluatul se ruleaza intr-o foaie groasa de 6 mm. Se decupeaza apoi cu figurinele.

Se coc 8-10 min. sau pana devin aurii pe margine, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar.


Aceste prajituri Spekulatius, crocante si aromate, sunt o specialitate olandeza si se coc de Craciun, dar pot fi pregatite oricand in timpul anului. Reteta traditionala cere ca aluatul sa fie modelat in figurine, cu ajutorul unor prese speciale de lemn, dar puteti folosi orice tip de figurina si veti obtine un efect asemanator. Ingrediente 3 cani de faina alba o lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita nucsoara macinata 1/4 lingurita cardamom macinat 1/8 lingurita sare 1 si 1/4 cana zahar tos o cana migdale macinate 1/2 cana migdale tocate mare 1/3 cana unt, taiat un ou mare, batut usor 1/4 cana lapte 1/2 lingurita esenta de migdale Fulgi de migdale, pentru presarat Mod de preparare Se cern faina, scortisoara, nucsoara, cardamomul si sarea intr-un castron mare. Se adauga zaharul si migdalele macinate si cele tocate. Se adauga untul taiat si se amesteca bine cu un blender pana compozitia devine sfaramicioasa. Intr-un castron se bat spuma oul, laptele si esenta de migdale. Se adauga in amestecul de faina si se formeaza un aluat omogen. Se acopera cu un servet de bucatarie si se da la frigider 30 min. Se incinge cuptorul la 180 °C. Se ung cu unt si se presara cu fulgi de migdale doua tavi de prajituri. Se fac bile de aluat cat nuca. Se ruleaza in foi groase de 3 mm. Se presara cu faina tiparul de spekulatius (sau figurinele) si se preseaza in forma o foaie de aluat. Se indeparteaza surplusul si se pune prajitura in tava. Se repeta operatiunile cu restul de aluat, lasand intre prajituri o distanta de 2 cm. Daca nu se foloseste tiparul special, aluatul se ruleaza intr-o foaie groasa de 6 mm. Se decupeaza apoi cu figurinele. Se coc 8-10 min. sau pana devin aurii pe margine, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate