Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Rugelach

Rugelach sunt prajituri traditionale pentru Hanuka, o sarbatoare din iudaism, care dureaza opt zile si in timpul careia munca si alte activitați nu sunt interzise.

Rugelach

Ingrediente

  • 2 cani unt, moale
  • 2 pachete cu branza de vaci, moale, circa 500 g in total
  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 cana stafide aurii
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 4 linguri zahar pudra, pentru presarat

Mod de preparare

Intr-un castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si branza de vaci, pana se fac crema. Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua, se preseaza fiecare jumatate in forma de disc, se infasoara in folie, se dau la frigider 30 min.

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se pregatesc doua tavi de prajituri. Intr-un castronel se amesteca stafidele, zaharul si scortisoara. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o bucata de aluat intr-o foaie rotunda, groasa de 6 mm. Se taie in 16 felii triunghiulare. Se presara deasupra jumatate din amestecul de stafide, lasand o margine de 1/2 cm. Se ruleaza fiecare prajitura pornind dinspre partea lata spre varf. Se repeta operatiunile cu cealalta bucata de aluat.

Se pun prajiturile in tavi cu spatula. Se coc 10-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar. Se pudreaza cu zahar.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Rugelach sunt prajituri traditionale pentru Hanuka, o sarbatoare din iudaism, care dureaza opt zile si in timpul careia munca si alte activitați nu sunt interzise. Ingrediente 2 cani unt, moale 2 pachete cu branza de vaci, moale, circa 500 g in total 2 cani de faina alba 1/2 cana stafide aurii 2 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara macinata 4 linguri zahar pudra, pentru presarat Mod de preparare Intr-un castron mare se bat cu mixerul, la viteza maxima, untul si branza de vaci, pana se fac crema. Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua, se preseaza fiecare jumatate in forma de disc, se infasoara in folie, se dau la frigider 30 min. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se pregatesc doua tavi de prajituri. Intr-un castronel se amesteca stafidele, zaharul si scortisoara. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o bucata de aluat intr-o foaie rotunda, groasa de 6 mm. Se taie in 16 felii triunghiulare. Se presara deasupra jumatate din amestecul de stafide, lasand o margine de 1/2 cm. Se ruleaza fiecare prajitura pornind dinspre partea lata spre varf. Se repeta operatiunile cu cealalta bucata de aluat. Se pun prajiturile in tavi cu spatula. Se coc 10-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca, schimband locul tavilor la jumatatea timpului. Se scot sa se raceasca pe gratar. Se pudreaza cu zahar.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza