Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Rulada de biscuiti cu cacao

rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao rulada de biscuiti cu cacao

Am vrut asta seara sa facem ceva bun si sa folosim ce aveam prin camara. Am dat de cacao, luasem acum cateva zile biscuiti populari pentru un salam cu biscuiti. Lapte si unt aveam (nu lipsesc din frigider). Concluzia: rulada de biscuiti. Sa trecem la fapte!

Ingrediente

Pentru blatul de biscuiti

  • 500 gr biscuiti populari
  • circa 400 ml lapte (depinde de cat de uscati sunt biscuitii)
  • 3 linguri cacao

Pentru crema

  • 200 gr zahar pudra vanilinat
  • 100 gr nuca de cocos
  • 200 gr unt (sau margarina)

Mod de preparare

Am macinat biscuitii cat mai fin (noi am folosit pistilul cu care se piseaza usturoiul, dar puteti folosi un robot de bucatarie), apoi i-am amestecat cu cacao intr-un vas si am adaugat treptat din lapte, pana am obtinut o compozitie un pic tare.

Am impartit compozitia in doua parti egale si am pus fiecare dintre cele doua parti pe cate o folie de plastic. Apoi am intins compozitia, atat cat sa nu fie prea subtire.

Am mixat untul cu zaharul pudra pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat la final nuca de cocos si am amestecat bine. Am impartit si crema in doua parti egale si am intins-o uniform pe blatul de biscuiti cu cacao, apoi cu ajutorul foliei am rulat usor in asa fel incat sa obtinem rulada.

Rulada am infasurat-o bine in folie, am inchis-o la capete si am dat-o la rece pentru doua ore.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

                Am vrut asta seara sa facem ceva bun si sa folosim ce aveam prin camara. Am dat de cacao, luasem acum cateva zile biscuiti populari pentru un salam cu biscuiti. Lapte si unt aveam (nu lipsesc din frigider). Concluzia: rulada de biscuiti. Sa trecem la fapte! Ingrediente Pentru blatul de biscuiti 500 gr biscuiti populari circa 400 ml lapte (depinde de cat de uscati sunt biscuitii) 3 linguri cacao Pentru crema 200 gr zahar pudra vanilinat 100 gr nuca de cocos 200 gr unt (sau margarina) Mod de preparare Am macinat biscuitii cat mai fin (noi am folosit pistilul cu care se piseaza usturoiul, dar puteti folosi un robot de bucatarie), apoi i-am amestecat cu cacao intr-un vas si am adaugat treptat din lapte, pana am obtinut o compozitie un pic tare. Am impartit compozitia in doua parti egale si am pus fiecare dintre cele doua parti pe cate o folie de plastic. Apoi am intins compozitia, atat cat sa nu fie prea subtire. Am mixat untul cu zaharul pudra pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat la final nuca de cocos si am amestecat bine. Am impartit si crema in doua parti egale si am intins-o uniform pe blatul de biscuiti cu cacao, apoi cu ajutorul foliei am rulat usor in asa fel incat sa obtinem rulada. Rulada am infasurat-o bine in folie, am inchis-o la capete si am dat-o la rece pentru doua ore. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza