Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salam de biscuiti

salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti salam de biscuiti

Azi nu mai stiu cine a dat o poza pe Twitter cu salam de biscuiti, dar taaare mare pofta mi-a facut! Asa ca am facut si eu happy

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti simpli
  • 500 ml lapte
  • 2 pachete de unt (sau margarina)
  • 300 g rahat
  • 3 linguri de esenta de rom
  • 6 linguri cacao
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Pentru inceput va trebui sa maruntim biscuitii. Eu am facut-o cu ajutorul unui sucitor, insa fiti atenti sa nu ii sfaramati pe toti prea tare, pentru a ramane si bucati mai mari de biscuiti. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti.

Pentru prepararea siropului punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc, amestecand pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Dam apoi focul mic si adaugam pachetele de unt (pe care le taiem in prealabil in bucatele pentru a se topi mai repede).

Amestecam pana cand se topeste untul, apoi punem cacao si amestecam pana cand o incorporam toata in siropul salamului de biscuiti. Luam de pe foc siropul obtinut si il lasam putin la racit. Dupa ce s-a mai racit putin, adaugam si lingura de esenta de rom si amestecam bine pentru a se omogeniza.

Punem siropul peste biscuiti si rahat si amestecam bine de tot pana cand biscuitii absorb tot siropul. Trebuie sa aveti grija ca atunci cand amestecati compozitia sa nu se faramiteze biscuitii de tot. Folosim o lingura sau o spatula, in nici un caz nu amestecam salamul de biscuiti cu mana!

Pentru faza finala a salamului de biscuiti nu ne mai ramane decat sa punem compozitia intr-o folie de celofan sau intr-o folie de aluminiu. Trebuie sa lasam la frigider (vreo cateva ore) salamul de biscuiti pentru a se intari inainte de a-l servi.

Daca nu-l mancam pe tot imediat, e bine de retinut faptul ca salamul de biscuiti trebuie pastrat la frigider.


RECOMANDAREA BUNICII

 

                Azi nu mai stiu cine a dat o poza pe Twitter cu salam de biscuiti, dar taaare mare pofta mi-a facut! Asa ca am facut si eu :) Ingrediente 1 kg de biscuiti simpli 500 ml lapte 2 pachete de unt (sau margarina) 300 g rahat 3 linguri de esenta de rom 6 linguri cacao 150 g zahar Mod de preparare Pentru inceput va trebui sa maruntim biscuitii. Eu am facut-o cu ajutorul unui sucitor, insa fiti atenti sa nu ii sfaramati pe toti prea tare, pentru a ramane si bucati mai mari de biscuiti. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti. Pentru prepararea siropului punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc, amestecand pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Dam apoi focul mic si adaugam pachetele de unt (pe care le taiem in prealabil in bucatele pentru a se topi mai repede). Amestecam pana cand se topeste untul, apoi punem cacao si amestecam pana cand o incorporam toata in siropul salamului de biscuiti. Luam de pe foc siropul obtinut si il lasam putin la racit. Dupa ce s-a mai racit putin, adaugam si lingura de esenta de rom si amestecam bine pentru a se omogeniza. Punem siropul peste biscuiti si rahat si amestecam bine de tot pana cand biscuitii absorb tot siropul. Trebuie sa aveti grija ca atunci cand amestecati compozitia sa nu se faramiteze biscuitii de tot. Folosim o lingura sau o spatula, in nici un caz nu amestecam salamul de biscuiti cu mana! Pentru faza finala a salamului de biscuiti nu ne mai ramane decat sa punem compozitia intr-o folie de celofan sau intr-o folie de aluminiu. Trebuie sa lasam la frigider (vreo cateva ore) salamul de biscuiti pentru a se intari inainte de a-l servi. Daca nu-l mancam pe tot imediat, e bine de retinut faptul ca salamul de biscuiti trebuie pastrat la frigider.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

3 de comentarii la reteta “Salam de biscuiti”

  1. Maria a spus:

    Foarte O.K. reteta,insa eu as pune si bucatele de migdale sau de fistic in compozitie.

  2. Retetele Bunicii a spus:

    Bineinteles Maria, se pot pune si bucatele de migdale sau de fistic in compozitie winking Asta depinde doar de gustul fiecaruia.

  3. VIGONI a spus:

    Ar trebuii sa incercati si cu visine scoase din sticla de visinata.

Comenteaza