Print Friendly, PDF & Email
Tarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezeaTarta cu crema de vanilie si bezea

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 16 g praf de copt (2 plicuri)
  • esenta de rom

Pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat

Pentru bezea (optional):

  • 3 albusuri
  • 5 ml otet
  • 30 g zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem faina si zaharul intr-un bol, adaugam untul moale, taiat in cuburi, si incepem sa framantam untul pana ce acesta incorporeaza faina si zaharul. Apoi incorporam si oul, la final adaugam praful de copt si esenta de rom. Nu va speriati, compozitia va avea o consistenta nisipoasa la final, asa e normal sa fie.

Pentru crema incalzim laptele impreuna cu zaharul vanilinat, pana ce acesta este aproape de fierbere (NU il lasati sa fiarba!). Batem galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Apoi adaugam treptat faina. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu. Punem toata compozitia in oala in care am incalzit laptele si o punem la foc mic, timp de 2-3 minute, amestecand continuu pentru ca sa nu se prinda sau arda crema.

Acum haideti sa montam tarta. Noi am folosit o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 25 cm, dar puteti folosi ce aveti, fie o tava de tort, fie o cratita sau o oala. Ungem marginile interioare cu putin ulei si tapetam recipientul cu hartie de copt. Punem un strat subtire din compozitia blatului nisipos pe fundul tavii. Apoi turnam si intindem crema astfel incat sa ne ramana cam 1 cm pana la marginea tavii (vezi poza). Adaugam restul de blat nisipos, incepand cu marginile pe care le-am lasat anterior fara crema.

Dam la cuptor, la 180°, pentru 30 de minute.

Batem bine cele 3 albusuri impreuna cu un pic de otet si un praf de sare. Cand isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul, pana ce compozitia devine batoasa. Scoatem tarta de la cuptor si adaugam bezeaua deasupra, apoi mai dam la cuptor pentru inca 15 minute.

Retineti, va rog, bezeaua este optionala, se poate face tarta si fara ea! Eu am adaugat-o pentru a nu irosi cele 3 albusuri ramase :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea