Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Tarta-grilaj cu pere si coacaze rosii

Pentru aceasta tarta decorativa s-a apelat la o combinatie deosebita de coacaze dulci-acrisoare si pere zemoase. Sucul rosu-stralucitor al coacazelor nuanteaza feliile de pere, care arata astfel mai atractiv sub grilajul de aluat. Pastrati fructe de padure in congelator, pentru a putea prepara o asemenea tarta oricand doriti.

Tarta-grilaj cu pere si coacaze rosii

Ingrediente

  • 3 foi de placinta, 30 x 50 cm fiecare, circa 90 g in total
  • 20 g unt topit

Pentru umplutura

  • 2 linguri de jeleu de coacaze rosii
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 3 pere ferme, dar coapte, de circa 170 g fiecare
  • 125 g coacaze rosii
  • 45 g migdale pisate

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 °C si se pune o tava la incins. Pentru umplutura, se amesteca intr-o craticioara jeleul de coacaze si zeama de lamaie, dupa care se incalzesc pana cand s-au topit. Se ia craticioara de pe foc.

Se descojesc perele si se feliaza subtire. Se adauga la mixtura de jeleu, amestecand cu grija. Se adauga si coacazele rosii.

Se intind una peste alta 2 foi de placinta. Cea de-a treia se pastreaza acoperita, ca sa nu se usuce. Se taie foile in sferturi. Se separa cele 8 bucati si se ung cu putin unt. Suprapunandu-le, se captuseste cu ele o forma de copt neaderenta, cu diametrul de 23-25 cm; la margini, se incretesc si se preseaza foile cu degetele.

Se presara migdalele pisate pe fundul tartei. Se pune deasupra mixtura de pere si coacaze, intinzand-o intr-un strat cat mai uniform.

Se taie foaia de placinta ramasa in jumatate, transversal, si se unge cu unt. Se pun cele doua jumatati una peste alta, apoi se taie 10 fasii late de 2 cm. Se rasucesc cu grija fasiile duble si se aranjeaza peste umplutura, incrucisat, ca sa se obtina un aspect ca de grilaj.

Se asaza forma de copt pe tava incinsa si se coace preparatul 15-20 de minute, pana ce aluatul se rumeneste si devine crocant. Tarta se serveste calda.


Pentru aceasta tarta decorativa s-a apelat la o combinatie deosebita de coacaze dulci-acrisoare si pere zemoase. Sucul rosu-stralucitor al coacazelor nuanteaza feliile de pere, care arata astfel mai atractiv sub grilajul de aluat. Pastrati fructe de padure in congelator, pentru a putea prepara o asemenea tarta oricand doriti. Ingrediente 3 foi de placinta, 30 x 50 cm fiecare, circa 90 g in total 20 g unt topit Pentru umplutura 2 linguri de jeleu de coacaze rosii 1 lingurita de zeama de lamaie 3 pere ferme, dar coapte, de circa 170 g fiecare 125 g coacaze rosii 45 g migdale pisate Mod de preparare Se incalzeste cuptorul la 200 °C si se pune o tava la incins. Pentru umplutura, se amesteca intr-o craticioara jeleul de coacaze si zeama de lamaie, dupa care se incalzesc pana cand s-au topit. Se ia craticioara de pe foc. Se descojesc perele si se feliaza subtire. Se adauga la mixtura de jeleu, amestecand cu grija. Se adauga si coacazele rosii. Se intind una peste alta 2 foi de placinta. Cea de-a treia se pastreaza acoperita, ca sa nu se usuce. Se taie foile in sferturi. Se separa cele 8 bucati si se ung cu putin unt. Suprapunandu-le, se captuseste cu ele o forma de copt neaderenta, cu diametrul de 23-25 cm; la margini, se incretesc si se preseaza foile cu degetele. Se presara migdalele pisate pe fundul tartei. Se pune deasupra mixtura de pere si coacaze, intinzand-o intr-un strat cat mai uniform. Se taie foaia de placinta ramasa in jumatate, transversal, si se unge cu unt. Se pun cele doua jumatati una peste alta, apoi se taie 10 fasii late de 2 cm. Se rasucesc cu grija fasiile duble si se aranjeaza peste umplutura, incrucisat, ca sa se obtina un aspect ca de grilaj. Se asaza forma de copt pe tava incinsa si se coace preparatul 15-20 de minute, pana ce aluatul se rumeneste si devine crocant. Tarta se serveste calda.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate