Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Tarte au sucre

tarte au sucretarte au sucretarte au sucretarte au sucretarte au sucretarte au sucre

In franceza e „Tarte au sucre”, in engleza e „Sugar pie”, iar in romana ar fi „Tarta cu zahar”. Nu este atat de buna pe cat ne-am inchipuit, dar merita facuta din cand in cand happy Nu ai in casa mere, nu ai nuci? Nicio problema, zahar sigur ai! big grin

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 12 g drojdie
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 75 ml lapte
  • un praf de sare
  • (optional – coaja de la o lamaie)

Mod de preparare

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul (la temperatura camerei) si sarea. Separat se incalzeste usor laptele, se dilueaza drojdia in el si se adauga amestecul peste faina. Se omogenizeaza si se framanta timp de 5-10 minute. Se acopera vasul in care am framantat aluatul si se lasa intr-un loc cald pentru 30 de minute, pentru a creste aluatul.

Se pune hartie de copt in tava si se aseaza uniform aluatul. Noi am folosit o forma de copt rotunda antiaderenta, in acest caz nu am avut nevoie de hartie de copt.

Se topesc doua treimi din unt, se unge bine partea superioara a aluatului, se presara zaharul si pune untul ramas deasupra, in bucatele.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si se coace pana ce tarta se rumeneste frumos.


RECOMANDAREA BUNICII

 

In franceza e "Tarte au sucre", in engleza e "Sugar pie", iar in romana ar fi "Tarta cu zahar". Nu este atat de buna pe cat ne-am inchipuit, dar merita facuta din cand in cand :) Nu ai in casa mere, nu ai nuci? Nicio problema, zahar sigur ai! :D Ingrediente 250 g faina 2 oua 12 g drojdie 100 g unt 75 g zahar 75 ml lapte un praf de sare (optional - coaja de la o lamaie) Mod de preparare Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul (la temperatura camerei) si sarea. Separat se incalzeste usor laptele, se dilueaza drojdia in el si se adauga amestecul peste faina. Se omogenizeaza si se framanta timp de 5-10 minute. Se acopera vasul in care am framantat aluatul si se lasa intr-un loc cald pentru 30 de minute, pentru a creste aluatul. Se pune hartie de copt in tava si se aseaza uniform aluatul. Noi am folosit o forma de copt rotunda antiaderenta , in acest caz nu am avut nevoie de hartie de copt. Se topesc doua treimi din unt, se unge bine partea superioara a aluatului, se presara zaharul si pune untul ramas deasupra, in bucatele. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si se coace pana ce tarta se rumeneste frumos.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza