In franceza e „Tarte au sucre”, in engleza e „Sugar pie”, iar in romana ar fi „Tarta cu zahar”. Nu este atat de buna pe cat ne-am inchipuit, dar merita facuta din cand in cand :) Nu ai in casa mere, nu ai nuci? Nicio problema, zahar sigur ai! :D
Ingrediente
- 250 g faina
- 2 oua
- 12 g drojdie
- 100 g unt
- 75 g zahar
- 75 ml lapte
- un praf de sare
- (optional – coaja de la o lamaie)
Mod de preparare
Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul (la temperatura camerei) si sarea. Separat se incalzeste usor laptele, se dilueaza drojdia in el si se adauga amestecul peste faina. Se omogenizeaza si se framanta timp de 5-10 minute. Se acopera vasul in care am framantat aluatul si se lasa intr-un loc cald pentru 30 de minute, pentru a creste aluatul.
Se pune hartie de copt in tava si se aseaza uniform aluatul. Noi am folosit o forma de copt rotunda antiaderenta, in acest caz nu am avut nevoie de hartie de copt.
Se topesc doua treimi din unt, se unge bine partea superioara a aluatului, se presara zaharul si pune untul ramas deasupra, in bucatele.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si se coace pana ce tarta se rumeneste frumos.