Print Friendly, PDF & Email
Tort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacereTort cu banane si crema de cacao, fara coacere

Va prezentam o reteta rapida de tort cu banane si crema de cacao, fara coacere. Acesta este foarte fin, delicios, aspectuos si se prepara in doar 15 minute.

Ingrediente

Pentru blat

  • 320 g biscuiti
  • 180 g unt

Pentru crema

  • 10 g gelatina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 400 g smantana
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 banane

Mod de preparare

Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui chopper si adaugati untul topit. Amestecati compozitia pana obtineti o masa omogena. Puneti amestecul de biscuiti cu unt intr-o forma rotunda de tort, cu peretii detasabili, cu diametrul de 22 de cm. Nivelati uniform si apasati un pic cu o lingura toata suprafata, apoi dati-l la frigider pentru 5 minute.

Intre timp preparati crema: intr-o cratita, la foc mic, turnati laptele, adaugati zaharul, gelatina deshidratata in 100 ml de apa si pudra de cacao. Amestecati continuu pana se topeste gelatina si luati de pe foc. ATENTIE, nu aduceti amestecul la punctul de fierbere, altfel gelatina isi pierde proprietatile!

Adaugati smantana si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Curatati si taiati bananele in patru si aranjati-le peste blatul de biscuiti. Turnati amestecul de cacao cu gelatina, nivelati si dati la rece pentru 3-4 ore.

Pofta buna!

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea