Ingrediente
- 1 kg biscuiti Petit Beurre
- 300 g zahar
- 100 g cacao pudra
- 100 g merisoare confiate (sau nuci, alune, caju, fistic)
- 150 g unt
- 300 ml apa
- esenta de rom
- 200 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata alba (puteti folosi, la fel de bine, ciocolata neagra fara lapte)
Mod de preparare
Rupeti biscuitii cu mana in bucati mici intr-un castron mai mare.
Amestecati cacaoa cu zaharul si apoi puneti apa, amestecand pana se omogenizeaza. Adaugati apoi untul si puneti la foc mic, pentru aproximativ 5 minute, amestecand frecvent. Luati de pe foc si adaugati esenta de rom.
Amestecati merisoarele confiate (sau nucile, alunele, cajuul, fisticul – puneti ce va place) cu biscuitii si apoi cu lichidul pregatit din cacao. Puneti amestecul astfel obtinut intr-o tava de tort si presati bine pentru a se aseza compozitia uniform. Lasati la rece 30 de minute.
Incalziti la foc mic frisca lichida si ciocolata alba, pe care ati rupt-o in prealabil in cubulete. Amestecati bine pana se transforma intr-un lichid omogen.
Turnati amestecul de ciocolata alba peste tortul rece si apoi il lasati la rece cel putin 3 ore.