Print Friendly, PDF & Email
tort de biscuiti cu ciocolata albatort de biscuiti cu ciocolata albatort de biscuiti cu ciocolata albatort de biscuiti cu ciocolata albatort de biscuiti cu ciocolata albatort de biscuiti cu ciocolata alba

Ingrediente

  • 1 kg biscuiti Petit Beurre
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao pudra
  • 100 g merisoare confiate (sau nuci, alune, caju, fistic)
  • 150 g unt
  • 300 ml apa
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba (puteti folosi, la fel de bine, ciocolata neagra fara lapte)

Mod de preparare

Rupeti biscuitii cu mana in bucati mici intr-un castron mai mare.

Amestecati cacaoa cu zaharul si apoi puneti apa, amestecand pana se omogenizeaza. Adaugati apoi untul si puneti la foc mic, pentru aproximativ 5 minute, amestecand frecvent. Luati de pe foc si adaugati esenta de rom.

Amestecati merisoarele confiate (sau nucile, alunele, cajuul, fisticul – puneti ce va place) cu biscuitii si apoi cu lichidul pregatit din cacao. Puneti amestecul astfel obtinut intr-o tava de tort si presati bine pentru a se aseza compozitia uniform. Lasati la rece 30 de minute.

Incalziti la foc mic frisca lichida si ciocolata alba, pe care ati rupt-o in prealabil in cubulete. Amestecati bine pana se transforma intr-un lichid omogen.

Turnati amestecul de ciocolata alba peste tortul rece si apoi il lasati la rece cel putin 3 ore.

RECOMANDAREA BUNICII