Print Friendly, PDF & Email
Tort de mere, in straturiTort de mere, in straturiTort de mere, in straturiTort de mere, in straturiTort de mere, in straturiTort de mere, in straturi

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 170 g gris
  • 175 g zahar
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 30 g unt topit
  • 180 ml lapte
  • 6-7 mere (~ un kg)
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Ungeti tava rotunda de tort de 20 cm, pe partea de jos si pe margini, cu unt apoi tapetati cu hartie pentru copt. Apoi ungeti si hartia de copt.

Intr-un castron mare amestecati faina, grisul, zaharul, praful de copt si sarea. Decojiti merele intr-un bol, adaugati sucul de lamaie si amestecati.

Intindeti un sfert din amestecul de faina pe fundul tavii, apoi intindeti o treime din merele razuite. Repetati acest procedeu cu amestecul de faina si merele razuite. In total: 4 straturi de faina si 3 straturi de mere.

Intr-un bol mic, amestecati laptele si untul topit. Turnati amestecul de lapte peste tort si strapungeti din loc in loc cu o furculita, astfel incat amestecul de lapte sa treaca prin straturi.

Incalziti cuptorul la 175 °C. Se coace 40-45 minute si se lasa sa se raceasca inainte de feliere.

Pofta buna!

RECOMANDAREA BUNICII