Print Friendly, PDF & Email
tort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviutort Vezuviu

Aceasta reteta a fost creata dintr-o intamplare :) Conul „vulcanului” s-a format datorita presiunii formate in interiorul vasului in care era asezata coca pentru blat. Vazand cum a crescut am decis sa-l ornam in asa fel incat sa para un vulcan. Iata ce a iesit …

Ingrediente

Blatul

  • 8 oua
  • 1 cana* cu lapte
  • 3/4 cana* cu ulei
  • 2 cani* cu zahar
  • 2 plicuri cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • sare
  • 3 1/2 – 4 cani* de faina

* cana este una normala, pentru apa (nu este cescuta pentru cafea!)

Crema

  • 1 pachet de „Crema pentru prajituri” de la Dr. Öetker
  • 1 pachet de „Frisca” de la Dr. Öetker
  • 100-150 g de dulceata curgatoare

Siropul

  • zeama de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50-100 g dulceata foarte subtire si curgatoare

Mod de preparare

Blatul se prepara exact ca si checul Flory, numai ca de aceasta data se foloseste o oala de 4 litri pentru mancare.

Se prepara siropul din ingredientele specificate mai sus si apoi se lasa sa se raceasca.

Cand blatul s-a racit se sectioneaza (in 3 sau 4) lasand separat conul „vulcanului”, dupa care se insiropeaza.

In functie de preferinte puteti pune ca si umplutura pe feliile taiate: ananas, portocale, mandarine, zmeura, mure, afine, diverse creme de la Dr. Öetker, budinca etc.

Dupa ce toate cele 4 sectiuni au fost ornate si puse una peste cealalta, se pune deasupra conul „vulcanului”. Se orneaza cu frisca lasand conul „vulcanului” fara ornament.

La final pe conul „vulcanului” se pun 5-6 fasii de „lava” din dulceata aproape lichida (pentru a putea lasa impresia de curgere).

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea