De cand e insarcinata, Mada are tot felul de pofte. Una mai ciudata decat alta. Si asta nu fiindca ar fi ciudat sa manance asa ceva, ci pentru ca ea de obicei nu mananca ce-i pofteste inimioara acum.
Saptamana trecuta i s-a facut o pofta teribila de aripioare picante de la KFC. Nici o problema: sunat Alex, Alex plecat de la munca – luat aripioare picante de la KFC – adus acasa la Mada.
De comun acord am decis dupa acea seara sa cautam pe net reteta si s-o preparam! Si-asa am dat de reteta celor de la e-retete.ro. Urmat Mada instructiunile, preparat, lasat la frigider, papat, tare bun fuse! Multumim pentru reteta!
Ingrediente
- 12 aripioare de pui (aproximativ 800 g)
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 1 cana faina (sau 1 punga de fulgi de porumb)
- 3 lingurite chili pudra
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita vegeta
- 1 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1/2 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 3-4 ore.
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele 10 minute (din momentul in care apa incepe sa fiarba). Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se pun pe servetele de bucatarie pentru a se usca bine pe exterior.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
In alt bol / cutie cu capac se amesteca faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Se amesteca bine.
Se trece fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina (aici se pot trece aripioarele prin fulgi de porumb zdrobiti; vor iesi MULT MAI CROCANTE, exact ca la magazinele KFC). Aripioarele se pun in cutia / bolul cu faina, se acopera cu capacul si apoi se scutura pana aripioarele se acopera bine.
Se incinge bine de tot, intr-o tigaie adanca, continutul unei sticle de ulei. Uleiul trebuie sa fie bine incins! Se pun cate 6 aripioare si se prajesc la foc maxim, intr-o sita ce se pune deasupra tigaii, pentru fix 3 minute (daca sunt prajite in tigaie se vor lasa 4 minute). Se scot pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a fi absoarbita grasimea.
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante circa 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
PS: DA! Sunt foarte bune! 99% ca si cele de la KFC!