O mancare simpla din paine veche, taiata cubulete, coapta intr-o crema de branza cu praz si ceapa verde.
Ingrediente
- 340 g paine veche de o zi
- 600 ml lapte semidegresat
- 3 oua
- putin ardei chilli uscat zdrobit
- 100 g branza Emmenthal rasa
- 2 fire de praz taiate felii subtiri
- 4 fire de ceapa verde taiate felii subtiri
- 2 linguri parmezan proaspat ras
- sare si piper
Mod de preparare
Se taie painea in cubulete de 1-2 cm. Se pune apoi painea intr-un castron mare, se toarna laptele si se lasa la inmuiat pret de 15 minute.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se sparg ouale intr-un castronel si se adauga ardeiul chilli, sare si piper dupa gust, apoi se bat putin cu o furculita. Se adauga branza Emmenthal, prazul si ceapa verde si se amesteca.
In cuburile de paine inmuiata se adauga amestecul cu oua. Se amesteca usor, apoi se toarna intr-un vas termorezistent putin adanc, de 2 litri, uns.
Se presara parmezanul deasupra, apoi se coace 30 de minute sau pana compozitia devine pufoasa si inchegata, iar partea de sus este crocanta si aurie.
Se serveste fierbinte.