Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Budinca din paine cu branza si ceapa

O mancare simpla din paine veche, taiata cubulete, coapta intr-o crema de branza cu praz si ceapa verde.

Budinca din paine cu branza si ceapa

Ingrediente

  • 340 g paine veche de o zi
  • 600 ml lapte semidegresat
  • 3 oua
  • putin ardei chilli uscat zdrobit
  • 100 g branza Emmenthal rasa
  • 2 fire de praz taiate felii subtiri
  • 4 fire de ceapa verde taiate felii subtiri
  • 2 linguri parmezan proaspat ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie painea in cubulete de 1-2 cm. Se pune apoi painea intr-un castron mare, se toarna laptele si se lasa la inmuiat pret de 15 minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se sparg ouale intr-un castronel si se adauga ardeiul chilli, sare si piper dupa gust, apoi se bat putin cu o furculita. Se adauga branza Emmenthal, prazul si ceapa verde si se amesteca.

In cuburile de paine inmuiata se adauga amestecul cu oua. Se amesteca usor, apoi se toarna intr-un vas termorezistent putin adanc, de 2 litri, uns.

Se presara parmezanul deasupra, apoi se coace 30 de minute sau pana compozitia devine pufoasa si inchegata, iar partea de sus este crocanta si aurie.
Se serveste fierbinte.


RECOMANDAREA BUNICII

 

O mancare simpla din paine veche, taiata cubulete, coapta intr-o crema de branza cu praz si ceapa verde. Ingrediente 340 g paine veche de o zi 600 ml lapte semidegresat 3 oua putin ardei chilli uscat zdrobit 100 g branza Emmenthal rasa 2 fire de praz taiate felii subtiri 4 fire de ceapa verde taiate felii subtiri 2 linguri parmezan proaspat ras sare si piper Mod de preparare Se taie painea in cubulete de 1-2 cm. Se pune apoi painea intr-un castron mare, se toarna laptele si se lasa la inmuiat pret de 15 minute. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se sparg ouale intr-un castronel si se adauga ardeiul chilli, sare si piper dupa gust, apoi se bat putin cu o furculita. Se adauga branza Emmenthal, prazul si ceapa verde si se amesteca. In cuburile de paine inmuiata se adauga amestecul cu oua. Se amesteca usor, apoi se toarna intr-un vas termorezistent putin adanc, de 2 litri, uns. Se presara parmezanul deasupra, apoi se coace 30 de minute sau pana compozitia devine pufoasa si inchegata, iar partea de sus este crocanta si aurie. Se serveste fierbinte.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza