Print Friendly, PDF & Email

O mancare simpla din paine veche, taiata cubulete, coapta intr-o crema de branza cu praz si ceapa verde.

Budinca din paine cu branza si ceapa

Ingrediente

  • 340 g paine veche de o zi
  • 600 ml lapte semidegresat
  • 3 oua
  • putin ardei chilli uscat zdrobit
  • 100 g branza Emmenthal rasa
  • 2 fire de praz taiate felii subtiri
  • 4 fire de ceapa verde taiate felii subtiri
  • 2 linguri parmezan proaspat ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie painea in cubulete de 1-2 cm. Se pune apoi painea intr-un castron mare, se toarna laptele si se lasa la inmuiat pret de 15 minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se sparg ouale intr-un castronel si se adauga ardeiul chilli, sare si piper dupa gust, apoi se bat putin cu o furculita. Se adauga branza Emmenthal, prazul si ceapa verde si se amesteca.

In cuburile de paine inmuiata se adauga amestecul cu oua. Se amesteca usor, apoi se toarna intr-un vas termorezistent putin adanc, de 2 litri, uns.

Se presara parmezanul deasupra, apoi se coace 30 de minute sau pana compozitia devine pufoasa si inchegata, iar partea de sus este crocanta si aurie.
Se serveste fierbinte.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea