Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit

Cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topitCartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit

Reteta de cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit a fost descoperita ieri de Madalina. Aseara am incercat, asa cum ne-am priceput, sa o facem. N-a iesit exact cum ne-am dorit, dar a fost gustoasa.

Ingrediente

  • o paine rotunda
  • o roata de cascaval (sau camembert pentru gatit)
  • 1-2 catei de usturoi (sa iasa ~ 8-10 felii subtiri, la final)
  • ~ 100 ml ulei de masline
  • 10-15 cartofi noi (dimensiune mica/medie)
  • 10-15 felii de bacon
  • o ceapa verde

Mod de preparare

Din capul locului va voi spune ca noi am inlocuit camembert cu cascaval. Decizie proasta, deoarece cascavalul nu este la fel de curgator precum camembert. Data viitoare vom face cu camembert!

Puneti cartofii noi la fiert si lasati-i 10 minute. Apoi infasurati fiecare cartof cu cate o felie de bacon. Puneti-i pe toti intr-un vas antiaderent. La final stropiti-i usor cu ulei de masline. Dati la cuptor tava timp de 25 de minute la 180°C.

Folositi o paine rotunda, suficient de mare incat sa poata cuprinde roata de cascaval. Se taie capacul painii si se scobeste miezul atat cat sa poata intra roata de cascaval. Dupa ce ati scos miezul puneti roata de cascaval in interior. Taiati din loc in loc roata de cascaval si puneti, in crapaturile create, felii subtiri de usturoi. Stropiti un pic, pe deasupra, cu ulei de masline, roata de cascaval. Puneti capacul painii si dati-o la cuptor pret de 35 de minute la 180°C (daca folositi camembert, lasati doar 20 de minute). Cand este gata, presarati deasupra ceapa verde tocata marunt.

Reteta video


RECOMANDAREA BUNICII

 

Reteta de cartofi noi cu bacon si cascaval (sau camembert) topit a fost descoperita ieri de Madalina . Aseara am incercat, asa cum ne-am priceput, sa o facem. N-a iesit exact cum ne-am dorit, dar a fost gustoasa. Ingrediente o paine rotunda o roata de cascaval (sau camembert pentru gatit) 1-2 catei de usturoi (sa iasa ~ 8-10 felii subtiri, la final) ~ 100 ml ulei de masline 10-15 cartofi noi (dimensiune mica/medie) 10-15 felii de bacon o ceapa verde Mod de preparare Din capul locului va voi spune ca noi am inlocuit camembert cu cascaval. Decizie proasta, deoarece cascavalul nu este la fel de curgator precum camembert. Data viitoare vom face cu camembert! Puneti cartofii noi la fiert si lasati-i 10 minute. Apoi infasurati fiecare cartof cu cate o felie de bacon. Puneti-i pe toti intr-un vas antiaderent. La final stropiti-i usor cu ulei de masline. Dati la cuptor tava timp de 25 de minute la 180°C. Folositi o paine rotunda, suficient de mare incat sa poata cuprinde roata de cascaval. Se taie capacul painii si se scobeste miezul atat cat sa poata intra roata de cascaval. Dupa ce ati scos miezul puneti roata de cascaval in interior. Taiati din loc in loc roata de cascaval si puneti, in crapaturile create, felii subtiri de usturoi. Stropiti un pic, pe deasupra, cu ulei de masline, roata de cascaval. Puneti capacul painii si dati-o la cuptor pret de 35 de minute la 180°C (daca folositi camembert, lasati doar 20 de minute). Cand este gata, presarati deasupra ceapa verde tocata marunt. Reteta video

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza