Print Friendly, PDF & Email
chifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de merechifle cu suc de mere

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • 900 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 20 g ulei
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Curatati merele de coaja si scoateti semintele, taiati in bucati si puneti in blender alaturi de 2 oua si de apa. Pasati bine si veti obtine un fel de shake/suc de mere.

Cerneti faina intr-un bol mare, apoi adaugati drojdia uscata si amestecati-o in faina. Adaugati sucul de mere si framantati pret de 5-10 minute. La final adaugati uleiul. Acoperiti bolul cu un stergar sau cu folie alimentara si lasati aluatul sa creasca ~ o ora (sau pana isi dubleaza cantitatea).

Dupa ce aluatul a crescut rulati-l ca pe o bagheta / tub si taiati-l in 15-16 bucati aproximativ egale. Din fiecare bucata formati o bila pe care apoi o veti turti, pentru a avea forma unei chifle. Bateti bine un ou si ungeti fiecare chifla pe deasupra, apoi presarati un strop de zahar deasupra.

Dati la cuptor aproximativ 30 de minute, la 180-200° C, pana ce chiflele devin aurii. Apoi intoarceti-le si le mai lasati 5 minute.

Pofta buna!

RECOMANDAREA BUNICII