Ingrediente
- 1 kg mere
- 3 oua
- 100 ml apa
- 900 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 20 g ulei
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Curatati merele de coaja si scoateti semintele, taiati in bucati si puneti in blender alaturi de 2 oua si de apa. Pasati bine si veti obtine un fel de shake/suc de mere.
Cerneti faina intr-un bol mare, apoi adaugati drojdia uscata si amestecati-o in faina. Adaugati sucul de mere si framantati pret de 5-10 minute. La final adaugati uleiul. Acoperiti bolul cu un stergar sau cu folie alimentara si lasati aluatul sa creasca ~ o ora (sau pana isi dubleaza cantitatea).
Dupa ce aluatul a crescut rulati-l ca pe o bagheta / tub si taiati-l in 15-16 bucati aproximativ egale. Din fiecare bucata formati o bila pe care apoi o veti turti, pentru a avea forma unei chifle. Bateti bine un ou si ungeti fiecare chifla pe deasupra, apoi presarati un strop de zahar deasupra.
Dati la cuptor aproximativ 30 de minute, la 180-200° C, pana ce chiflele devin aurii. Apoi intoarceti-le si le mai lasati 5 minute.
Pofta buna!