Retetele Bunicii .ro YouTube - Retetele Bunicii

Pizza la tigaie (fara drojdie!)

Print Friendly, PDF & Email
pizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaiepizza la tigaie

Ingrediente

Pentru coca

Pentru compozitie (este doar o sugestie, puteti sa puneti ce ingrediente doriti voi)

  • 2 ardei grasi
  • 500 g sos de rosii
  • 200 g de sunca presata
  • 250 g de cascaval
  • 250 g de mozzarella (uscata)
  • 100 g de masline
  • sare, dupa gust
  • oregano

Mod de preparare

Reteta este pentru 3 pizza.

Amestecam faina cernuta, iaurtul, praful de copt si sarea, pana ce obtinem o coca compacta. Daca este lipicioasa, nu e nicio problema, mai adaugati putina faina.

Impartim aluatul in 3 parti egale si formam 3 bile. Intindem coca cu ajutorul unui sucitor pana ce aceasta are forma tigaii in care vom face pizza.

Ungem tigaia cu 20 ml de ulei de masline, dupa care punem aluatul intins in ea. Il lasam pret de 2-3 minute, la foc mic, pana ce acesta are o crusta rumenita, consistenta.

Luam tigaia de pe foc, intoarcem aluatul astfel rumenit si intindem deasupra sos de rosii, mai mult sau mai putin, in functie de preferinta fiecaruia. Punem deasupra ingredientele pentru pizza (la fel, puneti ce ingrediente doriti voi), la final adaugand cascavalul si mozzarella.

Punem tigaia inapoi pe foc si deasupra punem un capac. Lasam apoi tigaia asa, acoperita, pret de 4-5 minute. Cascavalul si mozzarella se vor topi si se vor intinde, o minunatie!

Trecem pizza pe o farfurie si … pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente Pentru coca 420 g de faina 420 ml de iaurt 3 plicuri de praf de copt 60 ml de ulei de masline sare, dupa gust Pentru compozitie (este doar o sugestie, puteti sa puneti ce ingrediente doriti voi) 2 ardei grasi 500 g sos de rosii 200 g de sunca presata 250 g de cascaval 250 g de mozzarella (uscata) 100 g de masline sare, dupa gust oregano Mod de preparare Reteta este pentru 3 pizza. Amestecam faina cernuta, iaurtul, praful de copt si sarea, pana ce obtinem o coca compacta. Daca este lipicioasa, nu e nicio problema, mai adaugati putina faina. Impartim aluatul in 3 parti egale si formam 3 bile. Intindem coca cu ajutorul unui sucitor pana ce aceasta are forma tigaii in care vom face pizza. Ungem tigaia cu 20 ml de ulei de masline, dupa care punem aluatul intins in ea. Il lasam pret de 2-3 minute, la foc mic, pana ce acesta are o crusta rumenita, consistenta. Luam tigaia de pe foc, intoarcem aluatul astfel rumenit si intindem deasupra sos de rosii, mai mult sau mai putin, in functie de preferinta fiecaruia. Punem deasupra ingredientele pentru pizza (la fel, puneti ce ingrediente doriti voi), la final adaugand cascavalul si mozzarella. Punem tigaia inapoi pe foc si deasupra punem un capac. Lasam apoi tigaia asa, acoperita, pret de 4-5 minute. Cascavalul si mozzarella se vor topi si se vor intinde, o minunatie! Trecem pizza pe o farfurie si ... pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »