Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Nuggets de pui la cuptor

nuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptornuggets de pui la cuptor

Ieri seara am pregatit ceva usor (atat pentru stomac, cat si pentru a prepara): nuggets de pui. Reteta de nuggets de pui este foarte simpla, are ingrediente simple si este foarte gustoasa (pitica noastra le mananca foarte bine). Folosind aceasta reteta va vor iesi ~ 32 de nuggets de pui.

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 300 g pesmet
  • 300 g faina
  • 100 g amidon de porumb
  • 5-6 linguri ulei
  • 4 oua
  • 2 lingurite de pudra de usturoi (sau echivalentul de usturoi crud)
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 2 lingurite de oregano
  • 2 lingurite de patrunjel uscat
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui tocat il puteti inlocui cu cel de curcan, daca va place mai mult, puteti chiar toca si carnea de la pulpe pentru a o folosi.

Amestecati bine pieptul de pui cu pudra de usturoi, sarea si piperul (dupa gust), patrunjelul, oregano si boiaua dulce (condimentele sunt pur orientative, puteti pune ce va place voua!). In cate o farfurie adanca se pun separat ouale batute, faina amestecata cu amidonul de porumb si pesmetul. Ungeti mainile cu putin ulei si formati un nugget, apoi il dati prin faina, ou si, la final, prin pesmet.

Se pune o hartie de copt in tava si se repeta operatiunile anterioare pana ce se termina carnea. Se pune tava in cuptor, la foc mic. Dupa 10 minute, intoarceti nuggetsurile si le mai lasati 10 minute. Ideal ar fi ca nuggetsurile sa fie aurii atunci cand le scoateti, va cunoasteti cuptorul mai bine decat mine. Ca o alternativa, le puteti de asemenea praji in ulei, timp de 2-3 minute.

Pot fi servite cu diverse garnituri: piure de cartofi, cartofi prajiti (in ulei sau la cuptor), orez sau, pur si simplu, doar cu un sos.
Noi le-am servit fie cu un sos usor de smantana (in cazul piticei noastre), fie cu un sos rapid de rosii cu oregano.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ieri seara am pregatit ceva usor (atat pentru stomac, cat si pentru a prepara): nuggets de pui. Reteta de nuggets de pui este foarte simpla, are ingrediente simple si este foarte gustoasa (pitica noastra le mananca foarte bine). Folosind aceasta reteta va vor iesi ~ 32 de nuggets de pui. Ingrediente 1 kg piept de pui 300 g pesmet 300 g faina 100 g amidon de porumb 5-6 linguri ulei 4 oua 2 lingurite de pudra de usturoi (sau echivalentul de usturoi crud) 2 lingurite de boia dulce 2 lingurite de oregano 2 lingurite de patrunjel uscat piper sare Mod de preparare Pieptul de pui tocat il puteti inlocui cu cel de curcan, daca va place mai mult, puteti chiar toca si carnea de la pulpe pentru a o folosi. Amestecati bine pieptul de pui cu pudra de usturoi, sarea si piperul (dupa gust), patrunjelul, oregano si boiaua dulce (condimentele sunt pur orientative, puteti pune ce va place voua!). In cate o farfurie adanca se pun separat ouale batute, faina amestecata cu amidonul de porumb si pesmetul. Ungeti mainile cu putin ulei si formati un nugget, apoi il dati prin faina, ou si, la final, prin pesmet. Se pune o hartie de copt in tava si se repeta operatiunile anterioare pana ce se termina carnea. Se pune tava in cuptor, la foc mic. Dupa 10 minute, intoarceti nuggetsurile si le mai lasati 10 minute. Ideal ar fi ca nuggetsurile sa fie aurii atunci cand le scoateti, va cunoasteti cuptorul mai bine decat mine. Ca o alternativa, le puteti de asemenea praji in ulei, timp de 2-3 minute. Pot fi servite cu diverse garnituri: piure de cartofi, cartofi prajiti (in ulei sau la cuptor), orez sau, pur si simplu, doar cu un sos. Noi le-am servit fie cu un sos usor de smantana (in cazul piticei noastre), fie cu un sos rapid de rosii cu oregano. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza