Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacerePrajitura cu pesmeti si crema, fara coacere

Ingrediente

  • 200 g de pesmeti

Pentru sirop

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa

Pentru crema

Pentru glazura

  • 200 ml smantana pentru frisca 30%
  • 150 g ciocolata neagra (sau din aceea simpla, cu lapte)

Mod de preparare

Preparati siropul. Intr-o cratita puneti zaharul la topit. Cand se caramelizeaza, turnati apa si amestecati pana devine lichid.

Intr-o tava de copt cu dimensiunea 25×30 cm (sau in doua tavi de 20×15 cm, asa cum am facut noi) aranjati un strat de pesmeti, iar peste ei turnati siropul cald, apoi lasati pentru 5-10 minute ca sa se imbibe.

Preparati crema de portocale si repartizati-o peste stratul de pesmeti insiropati. Nivelati bine crema si dati la rece pentru 30 de minute.

Preparati glazura. La bain-marie, amestecati ciocolata maruntita cu frisca lichida, amestecati pana se topeste toata ciocolata. Lasati 1 minut la racit, apoi turnati glazura peste stratul de frisca, nivelati bine si dati prajitura la rece pentru minim 6 ore.

Pofta buna!

RECOMANDAREA BUNICII