Ingrediente
- 200 g de pesmeti
Pentru sirop
- 150 g zahar
- 150 ml apa
Pentru crema
- Vedeti reteta de crema de portocale
Pentru glazura
- 200 ml smantana pentru frisca 30%
- 150 g ciocolata neagra (sau din aceea simpla, cu lapte)
Mod de preparare
Preparati siropul. Intr-o cratita puneti zaharul la topit. Cand se caramelizeaza, turnati apa si amestecati pana devine lichid.
Intr-o tava de copt cu dimensiunea 25×30 cm (sau in doua tavi de 20×15 cm, asa cum am facut noi) aranjati un strat de pesmeti, iar peste ei turnati siropul cald, apoi lasati pentru 5-10 minute ca sa se imbibe.
Preparati crema de portocale si repartizati-o peste stratul de pesmeti insiropati. Nivelati bine crema si dati la rece pentru 30 de minute.
Preparati glazura. La bain-marie, amestecati ciocolata maruntita cu frisca lichida, amestecati pana se topeste toata ciocolata. Lasati 1 minut la racit, apoi turnati glazura peste stratul de frisca, nivelati bine si dati prajitura la rece pentru minim 6 ore.
Pofta buna!