Aseara mi-a venit ideea de a face pui cu legume in stil chinezesc. Deoarece Madalina e plecata la Deva pentru cateva zile, am decis aseara sa fac ceva rapid si satios in acelasi timp. M-am uitat prin frigider, am vazut ca sunt numai cateva oua si multe legume, iar in congelator era carne de tot soiul. Cum acum o saptamana am cumparat din Cora sos de soia, m-am gandit sa incerc sa prepar pui cu legume in stil chinezesc (mancasem la o prietena in Ramnicu-Valcea – multumim, Vali! – si ne-a placut foarte mult).
Ingrediente
- 3 ardei grasi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 grapefruit roz
- 1/2 de piept de pui dezosat
- 50g de costita afumata
- piper
- curry
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 25g de unt
- sos de soia
Mod de preparare
Se spala, se curata si se taie in fasii subtiri ardeii grasi si dolvelcelul, iar morcovii se taie in rondele subtiri. Se curata grapefruit-ul roz de tot si se scoate doar miezul carnos.
De retinut: toate operatiunile urmatoare se vor face la foc iute.
In wok se pune untul in care se prajeste un pic costita. Cand costita e un pic rumenita se adauga morcovii si uleiul de masline. Dupa aprox. 5 minute (in care morcovii se inmoaie si se calesc putin) se adauga ardeii, dovlecelul si grapefruit-ul roz plus uleiul de masline.
Dupa ce legumele sunt inmuiate si un pic calite se pune piperul, curry si sosul de soia (dat fiind faptul ca sosul de soia este foarte sarat, NU puneti deloc sare). Se amesteca de cateva ori si dupa aceea se pune pieptul de pui, care a fost taiat in cuburi in prealabil. Cand pieptul de pui e gatit, se ia de pe foc si se papa. Cel mai bine este sa-l serviti cald.
PS: Nu va fie teama, se gateste puiul :) La fel m-am impacientat si eu: „oare se face pieptul de pui daca nu e prajit in ceva?”. Se va gati! Fiindca temperatura amalgamului de legume este numai buna pentru a prepara pieptul de pui.