Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salata Boeuf

Salata boeufSalata boeufSalata boeufSalata boeufSalata boeuf

Stateam ieri la munca de vorba impreuna cu doua colege, Ileana si Daiana, si a venit vorba despre salata boeuf. Asa ca, atunci cand am ajuns acasa, am preparat-o impreuna cu Mada happy

Ingrediente

Mod de preparare

Se fierb in coaja cartofii. De asemenea se fierb morcovii intregi, curatati inainte de coaja. Cand legumele au fiert, le scoatem din oala si le lasam la racit.

Intre timp taiem cubulete mici castravetii murati. Cartofii se decojesc si se taie felii. La fel si morcovii. Apoi (pentru cine are) se preseaza prin cercul cu ochiuri ca in imaginea de sus. Daca nu aveti aceasta ustensila, se taie cubulete, la fel ca si castravetii murati.

Salata iese mai gustoasa daca facem maioneza in casa. Se separa galbenusul de albus. Galbenusul se pune intr-un castron impreuna cu un praf de sare si se amesteca incontinuu, in ACEEASI DIRECTIE, adaugandu-se treptat uleiul, iar spre sfarsit o lingurita cu mustar.

Albusul se prajeste si se amesteca, intr-un castron mare, impreuna cu toate legumele taiate si cu maioneza. Se adauga, dupa gust, piper si sare. Apoi asezam salata pe un platou si, optional, o decoram frumos cu gogosari, castraveti murati.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Stateam ieri la munca de vorba impreuna cu doua colege, Ileana si Daiana, si a venit vorba despre salata boeuf. Asa ca, atunci cand am ajuns acasa, am preparat-o impreuna cu Mada :) Ingrediente 1 ou 200ml ulei 1 lingurita mustar 6 morcovi 1/2kg cartofi 1 borcan cu castraveti murati 50g sare piper Mod de preparare Se fierb in coaja cartofii. De asemenea se fierb morcovii intregi, curatati inainte de coaja. Cand legumele au fiert, le scoatem din oala si le lasam la racit. Intre timp taiem cubulete mici castravetii murati. Cartofii se decojesc si se taie felii. La fel si morcovii. Apoi (pentru cine are) se preseaza prin cercul cu ochiuri ca in imaginea de sus. Daca nu aveti aceasta ustensila, se taie cubulete, la fel ca si castravetii murati. Salata iese mai gustoasa daca facem maioneza in casa. Se separa galbenusul de albus. Galbenusul se pune intr-un castron impreuna cu un praf de sare si se amesteca incontinuu, in ACEEASI DIRECTIE, adaugandu-se treptat uleiul, iar spre sfarsit o lingurita cu mustar. Albusul se prajeste si se amesteca, intr-un castron mare, impreuna cu toate legumele taiate si cu maioneza. Se adauga, dupa gust, piper si sare. Apoi asezam salata pe un platou si, optional, o decoram frumos cu gogosari, castraveti murati.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza