Retetele Bunicii .ro

Lipii cu cartofi si branza dulce

Print Friendly, PDF & Email
lipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulcelipii cu cartofi si branza dulce

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 250 g branza dulce
  • ½ kg cartofi
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 20 g unt
  • o lingura de oregano uscat

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, taiati-i bucati si ii fierbeti in apa pana sunt gata. Scurgeti cartofii de apa, ii puneti intr-un bol incapator si ii pasati cu ajutorul ustensilei de pasat cartofii.

Adaugati branza dulce, ouale, sarea, bicarbonatul de sodiu si oregano si amestecati bine cu furculita. Apoi cerneti 600 g faina si framantati un aluat omogen. Acoperiti cu prosop si lasati aluatul la odihnit pentru 20 de minute.

Presarati planul de lucru cu 50 g faina. Formati bilute si intindeti cu sucitorul in foi subtiri cu diametrul de circa 20 cm (sau atat cat are diametrul tigaia voastra, nu e musai sa fie de 20 cm!). Prajiti lipiile pe ambele parti in tigaia acoperita cu capac, la foc mic, pana se rumenesc.

Transferati lipiile pe un platou, le ungeti imediat cu unt si le suprapuneti una peste alta.
Puteti servi lipiile alaturi de un sos care va place.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Ingrediente 650 g faina 250 g branza dulce ½ kg cartofi 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 20 g unt o lingura de oregano uscat Mod de preparare Curatati cartofii de coaja, taiati-i bucati si ii fierbeti in apa pana sunt gata. Scurgeti cartofii de apa, ii puneti intr-un bol incapator si ii pasati cu ajutorul ustensilei de pasat cartofii. Adaugati branza dulce, ouale, sarea, bicarbonatul de sodiu si oregano si amestecati bine cu furculita. Apoi cerneti 600 g faina si framantati un aluat omogen. Acoperiti cu prosop si lasati aluatul la odihnit pentru 20 de minute. Presarati planul de lucru cu 50 g faina. Formati bilute si intindeti cu sucitorul in foi subtiri cu diametrul de circa 20 cm (sau atat cat are diametrul tigaia voastra, nu e musai sa fie de 20 cm!). Prajiti lipiile pe ambele parti in tigaia acoperita cu capac, la foc mic, pana se rumenesc. Transferati lipiile pe un platou, le ungeti imediat cu unt si le suprapuneti una peste alta. Puteti servi lipiile alaturi de un sos care va place. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »