Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salata calda de cartofi cu carnati

Lancashire este o branza englezeasca, sfaramicioasa, preparata din lapte de vaca, de culoare galbuie. In functie de perioada de maturare poate fi mai putin sarata (6-8 saptamani) sau mai sarata (6-8 luni).

Salata calda de cartofi cu carnati

Ingrediente

  • 650 g cartofi noi, mici
  • sare si piper negru
  • 500 g carnati vegetarieni condimentati
  • 2 linguri ulei vegetal
  • o salota
  • un catel mare de usturoi
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o legatura mica de arpagic proaspat
  • o lingurita mustar de Dijon
  • o lingura faina
  • o jumatate de lamaie
  • 3 linguri otet de vin alb
  • 6 linguri ulei de masline
  • o lingura zahar tos
  • 85 g branza Lancashire

Mod de preparare

Se incinge grill-ul cuptorului. Se curata cartofii noi si se fierb in apa sarata timp de 15-20 de minute.

Intre timp, se frig carnatii la grill 10 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj, intorcandu-i adesea, pana sunt rumeniti uniform si bine facuti.

Se incinge uleiul vegetal intr-o tigaie. Se curata salota si usturoiul si se toaca, apoi se adauga in tigaie si se calesc 3 minute, pana se moaie si incep sa se rumeneasca putin.

Se spala si se toaca patrunjelul si arpagicul. Se adauga in tigaie, impreuna cu mustarul si faina, si se gatesc 1 minut, amestecand continuu.

Se ia tigaia de pe foc. Se stoarce o lingura de suc de lamaie si se pune in tigaie odata cu otetul de vin alb, uleiul de masline si zaharul. Se readuce tigaia pe foc si se da in clocot, incet, amestecand constant, pana se face o mixtura omogena si groasa. Se adauga sare si piper, dupa gust, si apoi se ia tigaia de pe foc.

Se scurg cartofii si se pun pe un platou; se taie carnatii felii mai groase si se amesteca cu cartofii. Se toarna deasupra dressingul de usturoi si mustar si se amesteca cu grija. Se presara deasupra branza faramitata si se serveste.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Lancashire este o branza englezeasca, sfaramicioasa, preparata din lapte de vaca, de culoare galbuie. In functie de perioada de maturare poate fi mai putin sarata (6-8 saptamani) sau mai sarata (6-8 luni). Ingrediente 650 g cartofi noi, mici sare si piper negru 500 g carnati vegetarieni condimentati 2 linguri ulei vegetal o salota un catel mare de usturoi o legatura mica de patrunjel proaspat o legatura mica de arpagic proaspat o lingurita mustar de Dijon o lingura faina o jumatate de lamaie 3 linguri otet de vin alb 6 linguri ulei de masline o lingura zahar tos 85 g branza Lancashire Mod de preparare Se incinge grill-ul cuptorului. Se curata cartofii noi si se fierb in apa sarata timp de 15-20 de minute. Intre timp, se frig carnatii la grill 10 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj, intorcandu-i adesea, pana sunt rumeniti uniform si bine facuti. Se incinge uleiul vegetal intr-o tigaie. Se curata salota si usturoiul si se toaca, apoi se adauga in tigaie si se calesc 3 minute, pana se moaie si incep sa se rumeneasca putin. Se spala si se toaca patrunjelul si arpagicul. Se adauga in tigaie, impreuna cu mustarul si faina, si se gatesc 1 minut, amestecand continuu. Se ia tigaia de pe foc. Se stoarce o lingura de suc de lamaie si se pune in tigaie odata cu otetul de vin alb, uleiul de masline si zaharul. Se readuce tigaia pe foc si se da in clocot, incet, amestecand constant, pana se face o mixtura omogena si groasa. Se adauga sare si piper, dupa gust, si apoi se ia tigaia de pe foc. Se scurg cartofii si se pun pe un platou; se taie carnatii felii mai groase si se amesteca cu cartofii. Se toarna deasupra dressingul de usturoi si mustar si se amesteca cu grija. Se presara deasupra branza faramitata si se serveste.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza