Print Friendly, PDF & Email

Clasicul antreu de pepene galben cu sunca de Parma a fost transformat aici intr-o salata tentanta printr-un adaos de branza feta, rosii cherry, castravete si portocale. Se serveste la pranz, cu paine ciabatta calda, care poate fi inmuiata in sos, ori ca un antreu pentru 6 persoane.

Salata cu pepene, feta si portocale

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 1/2 pepene galben descojit, curatat si feliat
  • 115 g rosii cherry, taiate in jumatati
  • 85 g masline negre, fara samburi
  • 1/2 castravete mic, taiat cubulete
  • 4 cepe verzi, feliate subtire
  • 6 felii de sunca de Parma (circa 80 g in total), curatate de grasime si taiate fasiute
  • 75 g branza feta rupta in bucatele

Dressing de portocale cu busuioc

  • 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 4 linguri de zeama de portocala
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de ulei brun de susan
  • 6 frunze de busuioc proaspete, taiate fasiute
  • piper negru, pisat mare

Mod de preparare

Se prepara mai intai dressingul, amestecand intr-un castron de salata coaja si zeama de portocala cu uleiul de masline, uleiul brun de susan si busuiocul. Se asezoneaza cu piper dupa gust.

Se curata coaja portocalelor si se scot samburii cu un cutit ascutit. Tinandu-se deasupra castronului de salata, pentru a retine zeama, se indeparteaza membranele, eliberand feliutele de miez. Se pun si acestea in castron.

Se adauga pepenele, rosiile, maslinele, castravetele, ceapa verde si sunca de Parma. Se amesteca bine, pana ce ingredientele sunt bine combinate cu dressingul. Se presara pe salata bucatelele de branza feta si se serveste.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea