Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Sote de varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este cultivata pentru capatanile sale mici (2,5-4 cm diametru) care seamana cu o varza in miniatura.

Sote de varza de Bruxelles

Ingrediente

  • o lingura de ulei de porumb
  • 75 g bacon, fara sorici
  • 500 g varza de Bruxelles proaspata
  • o portocala
  • 50 g de unt
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • 115 g castane de apa intregi, din cutie
  • sare si piper negru

Mod de preparare

Se incinge uleiul de porumb intr-o tigaie, apoi se taie cubulete baconul si se prajeste 2-3 minute, pana ce se rumeneste.

Se spala verzele de Bruxelles, se curata daca este nevoie, si se taie in jumatati. Se spala portocala si se rade coaja, direct in tigaie; se adauga unt, mustar si varza de Bruxelles. Se gateste totul la foc potrivit, aproximativ 5 minute, amestecand, pana ce verzele sunt crocante.

ATENTIE! Gatita prea mult, varza de Bruxelles elimina compusi de sulf, cu miros neplacut.

Intre timp, se scurg castanele de apa si se taie cubulete, apoi se amesteca in tigaie si se gatesc 3-4 minute, pana ce verzele se rumenesc putin, iar castanele se incing bine. Se adauga sarea si piperul negru, dupa gust, apoi se serveste.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Varza de Bruxelles este cultivata pentru capatanile sale mici (2,5-4 cm diametru) care seamana cu o varza in miniatura. Ingrediente o lingura de ulei de porumb 75 g bacon, fara sorici 500 g varza de Bruxelles proaspata o portocala 50 g de unt 2 lingurite de mustar cu boabe 115 g castane de apa intregi, din cutie sare si piper negru Mod de preparare Se incinge uleiul de porumb intr-o tigaie, apoi se taie cubulete baconul si se prajeste 2-3 minute, pana ce se rumeneste. Se spala verzele de Bruxelles, se curata daca este nevoie, si se taie in jumatati. Se spala portocala si se rade coaja, direct in tigaie; se adauga unt, mustar si varza de Bruxelles. Se gateste totul la foc potrivit, aproximativ 5 minute, amestecand, pana ce verzele sunt crocante. ATENTIE! Gatita prea mult, varza de Bruxelles elimina compusi de sulf, cu miros neplacut. Intre timp, se scurg castanele de apa si se taie cubulete, apoi se amesteca in tigaie si se gatesc 3-4 minute, pana ce verzele se rumenesc putin, iar castanele se incing bine. Se adauga sarea si piperul negru, dupa gust, apoi se serveste.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza