Print Friendly, PDF & Email
Sultan KebabSultan KebabSultan KebabSultan KebabSultan KebabSultan KebabSultan KebabSultan Kebab

Aceasta reteta nu este una traditionala romaneasca, insa ea are ceva deosebit. Ne-a fost oferita cu generozitate de bucatarul terasei „Yellow Rose” din Kusadasi -> Turcia, atunci cand ne aflam in saptamana noastra de miere ;)

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 2 cepe medii
  • 500-700 g carne (reteta originala este cu carne de vita, dar puteti pune carne de porc, de oaie sau de pui)
  • 2 morcovi
  • 1/2 kg de rosii + 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 200-250 g cascaval
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, iar morcovii se dau prin razatoarea mica. Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite.

  1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta sau o cratita. Cand uleiul este incins se pune ceapa si se caleste un pic. Apoi se adauga morcovul si ciupercile, continuind sa amestecam. Cand morcovul s-a inmuiat se adauga cubuletele de carne si se amesteca in continuare pana cand carnea se prajeste un pic.
  2. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand apa fierbe se pun rosiile intregi, lasandu-le cateva minute in apa fierbinte. Apoi se decojesc si se taie in cubulete marunte. La rosiile astfel taiate se adauga 2 linguri de pasta de rosii, cimbrul, sarea, piperul si foaia de dafin. Daca amestecul este prea sec se adauga putina apa.

Intr-un vas de lut (trebuie sa fie MUSAI vas de lut) se pune amestecul 1, deasupra se toarna rosiile de la pasul 2 si se pune la cuptor (incins bine in prealabil) la foc potrivit.

Se lasa la cuptor pana ce scade sosul de rosii. Cand se scoate vasul din cuptor, se rade cascavalul deasupra si se mai baga in cuptor pana cand cascavalul se topeste.

Se serveste fierbinte.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea