Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Amestec chinezesc „5 arome”

Mirodenia chinezeasca „5 arome” se prepara prajind ingredientele la foc mic, intr-o tigaie uscata, fara ulei sau altfel de grasime, dupa care se piseaza si se amesteca. Cu siguranta il puteti gasi in magazine, dar iata ce contine si cum se prepara.

Amestec chinezesc 5 arome

Ingrediente

  • 2 lingurite de boabe de piper Sichuan
  • 4-6 stelute de anason
  • 1/2 lingurita de cuisoare
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • 1 lingura de bucatele de cassia

Mod de preparare

Se prajeste piperul Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaita. Se adauga cassia, anason stelat, cuisoare si seminte de fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.

Se piseaza mixtura intr-o piua, sau se proceseaza cu o rasnita de cafea. Se strecoara apoi, pentru a indeparta particulele ramase mari.

Se pastreaza amestecul la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Mirodenia chinezeasca "5 arome" se prepara prajind ingredientele la foc mic, intr-o tigaie uscata, fara ulei sau altfel de grasime, dupa care se piseaza si se amesteca. Cu siguranta il puteti gasi in magazine, dar iata ce contine si cum se prepara. Ingrediente 2 lingurite de boabe de piper Sichuan 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de bucatele de cassia Mod de preparare Se prajeste piperul Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaita. Se adauga cassia, anason stelat, cuisoare si seminte de fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde. Se piseaza mixtura intr-o piua, sau se proceseaza cu o rasnita de cafea. Se strecoara apoi, pentru a indeparta particulele ramase mari. Se pastreaza amestecul la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza