Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Calamar prajit cu menta si sos de unt

Calamarul face parte dintr-un grup de cefalopode marine si este asemanator caracatitei si sepiei. Este popular in numeroase bucatarii de pe cuprinsul globului, de la cea italiana la cea coreeana.

Calamar prajit cu menta si sos de unt

Ingrediente

  • 500 g calamar preparat (fara cap si tentacule, doar punga)
  • 3 salate verzi mici
  • 2 salote
  • 2 lamai verzi (poate fi si lime)
  • 6 fire de menta
  • 85 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Sare
  • Piper negru

Mod de preparare

Se taie in doua, pe lungime, calamarul de preparat. Daca triunghiurile plane sunt mai mari de 10 cm lungime, se taie in jumatate. Se cresteaza suprafetele interioare pe diagonala (model cu romburi) cu un cutit ascutit si se pune calamarul deoparte.

Se curata salatele de frunzele exterioare, se taie fasii subtiri si se pun intr-un castron mare.

Se curata si se toaca salotele. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce sucul. Se spala si se zvanta menta, apoi se toaca frunzele cat mai fin.

Se incalzeste untul intr-o cratita. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se adauga in cratita. Se adauga salotele si se prajeste totul timp de un minut. Se adauga apoi coaja si sucul de la cea de-a doua lamaie, se amesteca si se toarna mixtura peste fasiutele de salata.

Se incinge bine uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste calamarul in transe, 2-3 minute fiecare, pana ce carnea devine opaca si se curbeaza.

Se transfera apoi in castron, impreuna cu sucul si reziduurile din tigaie, se asezoneaza si se amesteca, cu grija, cu salata verde.

Se presara deasupra menta tocata si se serveste cu feliute de lamaie verde si paine calda.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Calamarul face parte dintr-un grup de cefalopode marine si este asemanator caracatitei si sepiei. Este popular in numeroase bucatarii de pe cuprinsul globului, de la cea italiana la cea coreeana. Ingrediente 500 g calamar preparat (fara cap si tentacule, doar punga) 3 salate verzi mici 2 salote 2 lamai verzi (poate fi si lime) 6 fire de menta 85 g unt 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea-soarelui Sare Piper negru Mod de preparare Se taie in doua, pe lungime, calamarul de preparat. Daca triunghiurile plane sunt mai mari de 10 cm lungime, se taie in jumatate. Se cresteaza suprafetele interioare pe diagonala (model cu romburi) cu un cutit ascutit si se pune calamarul deoparte. Se curata salatele de frunzele exterioare, se taie fasii subtiri si se pun intr-un castron mare. Se curata si se toaca salotele. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce sucul. Se spala si se zvanta menta, apoi se toaca frunzele cat mai fin. Se incalzeste untul intr-o cratita. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se adauga in cratita. Se adauga salotele si se prajeste totul timp de un minut. Se adauga apoi coaja si sucul de la cea de-a doua lamaie, se amesteca si se toarna mixtura peste fasiutele de salata. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste calamarul in transe, 2-3 minute fiecare, pana ce carnea devine opaca si se curbeaza. Se transfera apoi in castron, impreuna cu sucul si reziduurile din tigaie, se asezoneaza si se amesteca, cu grija, cu salata verde. Se presara deasupra menta tocata si se serveste cu feliute de lamaie verde si paine calda.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza