Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

ciorba de fasole cu ciolan afumat ciorba de fasole cu ciolan afumat ciorba de fasole cu ciolan afumat ciorba de fasole cu ciolan afumat ciorba de fasole cu ciolan afumat

Cea mai la indemana mi s-a parut a fi reteta de ciorba de fasole cu ciolan afumat. Imi si place foarte mult si i-am vazut, si pe Mada, si pe mama, si pe socrul meu, Horia, cum au preparat-o de atatea ori (de cand e plecata Mada in Spania, de ~ 2 luni, am fost nevoit, eu, Alex, sa gatesc si mancarici big grin – pana acum am tot stat, ca burlacii ce-i drept, pe conserve, lapte, mezeluri etc). Iata ce a iesit happy

RECOMANDAREA BUNICII

SLANINA AFUMATA

Ingrediente

  • 2 cani cu fasole boabe
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • o frunza de dafin
  • 2 rosii
  • 2 linguri cu bulion
  • cimbru, sare, piper boabe (dupa gust)
  • ciolan afumat dezosat (circa 500g)

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a pregati papa am pus fasolea in apa pentru a se umfla (se spune ca e bine sa o pui cu cel putin 8 ore inainte de a o prepara).

Am scurs fasolea si am pus-o la fiert intr-o oala. Ai grija pe parcurs ce fierbe fasolea sa completezi cu apa atunci cand nivelul de lichid scade (trebuie NEAPARAT ca apa sa fie incalzita in prealabil intr-o alta oala).

Intr-o alta oala am pus ciolanul afumat la fiert si am curatat legumele (morcovi, patrunjel, ceapa) si le-am tocat: morcovii si patrunjelul in bucatele foarte mici si ceapa – pestisori. Apoi le-am adaugat si pe ele in oala cu ciolanul afumat si am pus si frunza de dafin. Cand ciolanul a fost gata l-am scos din zeama, dupa care am taiat carnea in bucati mai mici (depinde acum de fiecare cat de mari vrea sa lase bucatile de carne). Bucatelele de carne le-am pus apoi inapoi in zeama.

Dupa ce a fiert fasolea (este fiarta atunci cand bobul este moale) am scurs apa si am pus fasolea in oala cu ciolanul si zarzavaturile. Am lasat la foc potrivit vreo 5 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cubulete, sare, piper boabe si cimbru. Am mai lasat oala pe foc pret de inca 5 minute dupa care am adaugat cele 2 linguri de bulion (dizolvate in prealabil in 2-3 linguri din zeama de la ciorba).

Pac-pac si a fost gata ciorba de fasole cu ciolan afumat happy (nu va mai spun CAT DE MANDRU am fost cand am gustat-o si mi-a placut rolling on the floor ).


RECOMANDAREA BUNICII

 

        Cea mai la indemana mi s-a parut a fi reteta de ciorba de fasole cu ciolan afumat . Imi si place foarte mult si i-am vazut, si pe Mada, si pe mama, si pe socrul meu, Horia, cum au preparat-o de atatea ori (de cand e plecata Mada in Spania, de ~ 2 luni, am fost nevoit, eu, Alex, sa gatesc si mancarici :D - pana acum am tot stat, ca burlacii ce-i drept, pe conserve, lapte, mezeluri etc). Iata ce a iesit :) RECOMANDAREA BUNICII Ingrediente 2 cani cu fasole boabe 2 morcovi o radacina de patrunjel o ceapa o frunza de dafin 2 rosii 2 linguri cu bulion cimbru, sare, piper boabe (dupa gust) ciolan afumat dezosat (circa 500g) Mod de preparare Cu o seara inainte de a pregati papa am pus fasolea in apa pentru a se umfla (se spune ca e bine sa o pui cu cel putin 8 ore inainte de a o prepara). Am scurs fasolea si am pus-o la fiert intr-o oala. Ai grija pe parcurs ce fierbe fasolea sa completezi cu apa atunci cand nivelul de lichid scade (trebuie NEAPARAT ca apa sa fie incalzita in prealabil intr-o alta oala). Intr-o alta oala am pus ciolanul afumat la fiert si am curatat legumele (morcovi, patrunjel, ceapa) si le-am tocat: morcovii si patrunjelul in bucatele foarte mici si ceapa - pestisori. Apoi le-am adaugat si pe ele in oala cu ciolanul afumat si am pus si frunza de dafin. Cand ciolanul a fost gata l-am scos din zeama, dupa care am taiat carnea in bucati mai mici (depinde acum de fiecare cat de mari vrea sa lase bucatile de carne). Bucatelele de carne le-am pus apoi inapoi in zeama. Dupa ce a fiert fasolea (este fiarta atunci cand bobul este moale) am scurs apa si am pus fasolea in oala cu ciolanul si zarzavaturile. Am lasat la foc potrivit vreo 5 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cubulete, sare, piper boabe si cimbru. Am mai lasat oala pe foc pret de inca 5 minute dupa care am adaugat cele 2 linguri de bulion (dizolvate in prealabil in 2-3 linguri din zeama de la ciorba). Pac-pac si a fost gata ciorba de fasole cu ciolan afumat :) (nu va mai spun CAT DE MANDRU am fost cand am gustat-o si mi-a placut =)) ).

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza