Retetele Bunicii .ro

Ciorba de salata

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de salataCiorba de salataCiorba de salataCiorba de salataCiorba de salataCiorba de salataCiorba de salataCiorba de salata

Mancarurile de vara trebuie sa fie rapide si reconfortante. Ciorba de salata verde este exact asa! 👌

Ingrediente

  • 250 g bacon / kaiser
  • 50 ml ulei
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 3 morcovi
  • o gulie
  • 3-4 tulpini de telina
  • 2 oua
  • 2 salate verzi
  • o legatura de patrunjel
  • 500 ml bors
  • 500 ml rosii pasate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o oala punem uleiul impreuna cu baconul / kaiserul si il prajim un pic. Apoi punem ceapa si ardeii, taiate marunt, si le inabusim pana ce ceapa devine translucenta. Adaugam morcovii (taiati in rondele), tulpinile de telina si gulia (taiate in cubulete). Punem sare si piper, dupa gust. Le mai lasam pret de 4-5 minute, dupa care umplem pe trei sferturi oala cu apa (punem doar trei sferturi pentru a avea loc de salata, bors si rosiile pasate, la final). Le lasam la foc mediu pana ce morcovii, tulpinile de telina si gulia sunt fierte.

Adaugam salata, taiata dupa cum ne place, si rosiile pasate si mai lasam pe foc pret de 5 minute, pentru ca salata sa se opareasca un pic. Batem cele 2 oua si le adaugam treptat in oala, amestecand permanent cu o furculita, pentru a crea acele „zdrente” de ou. La final, adaugam borsul si gustam din ciorba pentru a vedea daca mai trebuie sare. Dupa ce stingem focul adaugam legatura de patrunjel, taiata dupa bunul plac.

Pofta buna!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Mancarurile de vara trebuie sa fie rapide si reconfortante. Ciorba de salata verde este exact asa! 👌 Ingrediente 250 g bacon / kaiser 50 ml ulei o ceapa 2 ardei grasi 3 morcovi o gulie 3-4 tulpini de telina 2 oua 2 salate verzi o legatura de patrunjel 500 ml bors 500 ml rosii pasate sare piper Mod de preparare Intr-o oala punem uleiul impreuna cu baconul / kaiserul si il prajim un pic. Apoi punem ceapa si ardeii, taiate marunt, si le inabusim pana ce ceapa devine translucenta. Adaugam morcovii (taiati in rondele), tulpinile de telina si gulia (taiate in cubulete). Punem sare si piper, dupa gust. Le mai lasam pret de 4-5 minute, dupa care umplem pe trei sferturi oala cu apa (punem doar trei sferturi pentru a avea loc de salata, bors si rosiile pasate, la final). Le lasam la foc mediu pana ce morcovii, tulpinile de telina si gulia sunt fierte. Adaugam salata, taiata dupa cum ne place, si rosiile pasate si mai lasam pe foc pret de 5 minute, pentru ca salata sa se opareasca un pic. Batem cele 2 oua si le adaugam treptat in oala, amestecand permanent cu o furculita, pentru a crea acele "zdrente" de ou. La final, adaugam borsul si gustam din ciorba pentru a vedea daca mai trebuie sare. Dupa ce stingem focul adaugam legatura de patrunjel, taiata dupa bunul plac. Pofta buna!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau fara Facebook




Traducere »