Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Supa de ciuperci cu crutoane

Un amestec de ciuperci de padure proaspete este excelent pentru o supa rapida, dandu-i un gust cu adevarat special. ln loc sa fie ingrosata sau pasata, servirea ei ca o supa subtire permite ca gustul fiecarui soi de ciuperci, legume si verdeturi sa se dezvolte si sa poata fi apreciat.

Supa de ciuperci cu crutoane

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • o ceapa mica, tocata marunt
  • 3 tulpini de telina, tocate marunt
  • un catel de usturoi tocat
  • 500 g amestec de ciuperci proaspete
  • 900 ml apa clocotita
  • o lingura de bulion vegetal
  • 8 felii subtiri de paine
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 2 linguri de menta proaspata, tocata
  • sare si piper

Mod de preparare

Se incing 2 linguri de ulei intr-o oala mare, in care se calesc ceapa si telina, la foc iute, in jur de 5 minute, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie putin. Se adauga usturoiul si ciupercile. Se continua gatitul, amestecand, inca 5 minute. Se toarna in oala apa clocotita si se incorporeaza bulionul vegetal. Se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara capac, timp de 10 minute.

Intre timp, se incinge grillul. Se ung feliile de paine, pe ambele parti, cu restul de ulei si se prajesc sub grill 1 minut pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Se taie painea in cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga patrunjelul si menta; se amesteca bine.

Se gusta supa si se asezoneaza, daca e necesar. Se toarna in boluri. Se rasfira deasupra crutoanele aromate cu patrunjel si menta si se serveste preparatul imediat.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Un amestec de ciuperci de padure proaspete este excelent pentru o supa rapida, dandu-i un gust cu adevarat special. ln loc sa fie ingrosata sau pasata, servirea ei ca o supa subtire permite ca gustul fiecarui soi de ciuperci, legume si verdeturi sa se dezvolte si sa poata fi apreciat. Ingrediente 3 linguri de ulei de masline extravirgin o ceapa mica, tocata marunt 3 tulpini de telina, tocate marunt un catel de usturoi tocat 500 g amestec de ciuperci proaspete 900 ml apa clocotita o lingura de bulion vegetal 8 felii subtiri de paine 2 linguri de patrunjel tocat 2 linguri de menta proaspata, tocata sare si piper Mod de preparare Se incing 2 linguri de ulei intr-o oala mare, in care se calesc ceapa si telina, la foc iute, in jur de 5 minute, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie putin. Se adauga usturoiul si ciupercile. Se continua gatitul, amestecand, inca 5 minute. Se toarna in oala apa clocotita si se incorporeaza bulionul vegetal. Se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara capac, timp de 10 minute. Intre timp, se incinge grillul. Se ung feliile de paine, pe ambele parti, cu restul de ulei si se prajesc sub grill 1 minut pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Se taie painea in cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga patrunjelul si menta; se amesteca bine. Se gusta supa si se asezoneaza, daca e necesar. Se toarna in boluri. Se rasfira deasupra crutoanele aromate cu patrunjel si menta si se serveste preparatul imediat.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza