Tehnica de gatit chinezeasca, mancare prajita rapid prin agitare, e perfecta pentru prepararea rapida a meselor. Este si o metoda foarte sanatoasa, deoarece se utilizeaza doar o cantitate mica de ulei, iar vegetalele se gatesc atat de repede, incat pastreaza cea mai mare parte a vitaminelor si mineralelor.

Porc aromat

Ingrediente

  • 400 g file de porc, curatat de grasime
  • 250 g taitei chinezesti cu ou, de grosime medie
  • 1 lingura de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingura de amestec chinezesc „5 arome”
  • 300 g mazare mange-tout (tucara)
  • 2 ardei grasi mari, rosii (sau unul rosu si altul portocaliu), curatati de seminte si taiati in felioare subtiri
  • 120 ml supa simpla de legume, fierbinte
  • sare si piper
  • frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

Mod de preparare

Se taie muschiuletul de porc in felii de 5 mm grosime, apoi acestea se taie in fasii de 5 mm latime. Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte.

Se fierb taiteii intr-o oala, in jur de 4 minute – sau se gatesc ori doar se inmoaie, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Cat se pregatesc taiteii, se incinge un wok sau o tigaie mare. Se toarna uleiul si se inclina vasul, ca fundul lui sa fie uns uniform, apoi se introduc ceapa si usturoiul. Se prajesc rapid, amestecand, circa 1 minut. Se adauga mixul de condimente „5 arome” si se mai lasa vasul pe foc inca 1 minut.

Incorporand fasiutele de carne, se gatesc prin procedeul stir-fry alte 3 minute. Se adauga mazarea si ardeii; se continua prajirea 2 minute. Se toarna supa simpla in wok, se amesteca bine si se da in clocot.

Se rastoarna taiteii in vas si se amesteca 2-3 minute sau pana cand compozitia s-a omogenizat. Se asezoneaza mancarea dupa gust si se serveste imediat, presarand deasupra frunze de coriandru.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea