Tehnica de gatit chinezeasca, mancare prajita rapid prin agitare, e perfecta pentru prepararea rapida a meselor. Este si o metoda foarte sanatoasa, deoarece se utilizeaza doar o cantitate mica de ulei, iar vegetalele se gatesc atat de repede, incat pastreaza cea mai mare parte a vitaminelor si mineralelor.
Ingrediente
- 400 g file de porc, curatat de grasime
- 250 g taitei chinezesti cu ou, de grosime medie
- 1 lingura de ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingura de amestec chinezesc „5 arome”
- 300 g mazare mange-tout (tucara)
- 2 ardei grasi mari, rosii (sau unul rosu si altul portocaliu), curatati de seminte si taiati in felioare subtiri
- 120 ml supa simpla de legume, fierbinte
- sare si piper
- frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
Mod de preparare
Se taie muschiuletul de porc in felii de 5 mm grosime, apoi acestea se taie in fasii de 5 mm latime. Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte.
Se fierb taiteii intr-o oala, in jur de 4 minute – sau se gatesc ori doar se inmoaie, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.
Cat se pregatesc taiteii, se incinge un wok sau o tigaie mare. Se toarna uleiul si se inclina vasul, ca fundul lui sa fie uns uniform, apoi se introduc ceapa si usturoiul. Se prajesc rapid, amestecand, circa 1 minut. Se adauga mixul de condimente „5 arome” si se mai lasa vasul pe foc inca 1 minut.
Incorporand fasiutele de carne, se gatesc prin procedeul stir-fry alte 3 minute. Se adauga mazarea si ardeii; se continua prajirea 2 minute. Se toarna supa simpla in wok, se amesteca bine si se da in clocot.
Se rastoarna taiteii in vas si se amesteca 2-3 minute sau pana cand compozitia s-a omogenizat. Se asezoneaza mancarea dupa gust si se serveste imediat, presarand deasupra frunze de coriandru.