Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Porc aromat

Tehnica de gatit chinezeasca, mancare prajita rapid prin agitare, e perfecta pentru prepararea rapida a meselor. Este si o metoda foarte sanatoasa, deoarece se utilizeaza doar o cantitate mica de ulei, iar vegetalele se gatesc atat de repede, incat pastreaza cea mai mare parte a vitaminelor si mineralelor.

Porc aromat

Ingrediente

  • 400 g file de porc, curatat de grasime
  • 250 g taitei chinezesti cu ou, de grosime medie
  • 1 lingura de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingura de amestec chinezesc „5 arome”
  • 300 g mazare mange-tout (tucara)
  • 2 ardei grasi mari, rosii (sau unul rosu si altul portocaliu), curatati de seminte si taiati in felioare subtiri
  • 120 ml supa simpla de legume, fierbinte
  • sare si piper
  • frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

Mod de preparare

Se taie muschiuletul de porc in felii de 5 mm grosime, apoi acestea se taie in fasii de 5 mm latime. Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte.

Se fierb taiteii intr-o oala, in jur de 4 minute – sau se gatesc ori doar se inmoaie, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Cat se pregatesc taiteii, se incinge un wok sau o tigaie mare. Se toarna uleiul si se inclina vasul, ca fundul lui sa fie uns uniform, apoi se introduc ceapa si usturoiul. Se prajesc rapid, amestecand, circa 1 minut. Se adauga mixul de condimente „5 arome” si se mai lasa vasul pe foc inca 1 minut.

Incorporand fasiutele de carne, se gatesc prin procedeul stir-fry alte 3 minute. Se adauga mazarea si ardeii; se continua prajirea 2 minute. Se toarna supa simpla in wok, se amesteca bine si se da in clocot.

Se rastoarna taiteii in vas si se amesteca 2-3 minute sau pana cand compozitia s-a omogenizat. Se asezoneaza mancarea dupa gust si se serveste imediat, presarand deasupra frunze de coriandru.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Tehnica de gatit chinezeasca, mancare prajita rapid prin agitare, e perfecta pentru prepararea rapida a meselor. Este si o metoda foarte sanatoasa, deoarece se utilizeaza doar o cantitate mica de ulei, iar vegetalele se gatesc atat de repede, incat pastreaza cea mai mare parte a vitaminelor si mineralelor. Ingrediente 400 g file de porc, curatat de grasime 250 g taitei chinezesti cu ou, de grosime medie 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1 catel de usturoi pisat 1 lingura de amestec chinezesc "5 arome" 300 g mazare mange-tout (tucara) 2 ardei grasi mari, rosii (sau unul rosu si altul portocaliu), curatati de seminte si taiati in felioare subtiri 120 ml supa simpla de legume, fierbinte sare si piper frunze proaspete de coriandru, pentru ornat Mod de preparare Se taie muschiuletul de porc in felii de 5 mm grosime, apoi acestea se taie in fasii de 5 mm latime. Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte. Se fierb taiteii intr-o oala, in jur de 4 minute - sau se gatesc ori doar se inmoaie, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine. Cat se pregatesc taiteii, se incinge un wok sau o tigaie mare. Se toarna uleiul si se inclina vasul, ca fundul lui sa fie uns uniform, apoi se introduc ceapa si usturoiul. Se prajesc rapid, amestecand, circa 1 minut. Se adauga mixul de condimente "5 arome" si se mai lasa vasul pe foc inca 1 minut. Incorporand fasiutele de carne, se gatesc prin procedeul stir-fry alte 3 minute. Se adauga mazarea si ardeii; se continua prajirea 2 minute. Se toarna supa simpla in wok, se amesteca bine si se da in clocot. Se rastoarna taiteii in vas si se amesteca 2-3 minute sau pana cand compozitia s-a omogenizat. Se asezoneaza mancarea dupa gust si se serveste imediat, presarand deasupra frunze de coriandru.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza