Print Friendly, PDF & Email
Oua umpluteOua umpluteOua umpluteOua umpluteOua umplute

Ieri, de ziua ei (la multi ani, mama!), mama lui Alex a preparat (special pentru el :D ) oua umplute. Iata reteta.

Ingrediente

  • 10 oua
  • o legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei
  • sucul de la o lamaie
  • o lingurita de mustar
  • sare

Mod de preparare

Se fierb 9 din cele 10 oua timp de 15 minute, astfel incat continutul sa fie tare. Se curata de coaja, iar cand se racesc se taie pe lung in jumatate.

Din galbenusul celui de-al 10-lea ou se prepara o maioneza. Se freaca timp de 15-20 de minute galbenusul oului adaugand din cand in cand, putin cate putin, ulei si zeama de la lamaie.

Se pune maioneza astfel obtinuta peste ouale taiate si se orneaza cu frunze de patrunjel.

O alta varianta a retetei este ca din galbenusurile fierte ale oualelor sa se creeze maioneza, folosindu-se astfel pentru umplere toate cele 10 oua. Oricare dintre retete ati folosi-o, va garantez ca e delicioasa :D

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea