Reteta pentru mamaliga cu sos de rosii, in straturi, nu este complicata si este extrem de buna si de satioasa!
Ingrediente
- 2 cepe
- 25 g unt
- 150 g parmezan
- 300 g telemea de vaca
- 200 g bacon
- 4-5 rosii
- 500 ml de apa
- 200 g de malai
- sare
- o legatura de patrunjel verde
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt. Intr-un ceaun de fonta pregatim mamaliga astfel: se pune apa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert. Se adauga ceapa calita si apoi malaiul, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute, timp in care se amesteca de 2-3 ori, pentru ca mamaliga sa se faca bine.
Separat curatam rosiile de coaja si le dam prin razatoare, apoi le calim in putin unt, pana scade zeama.
Intr-un vas de Jena, uns cu unt si tapetat, turnam in straturi jumatate din mamaliga, netezim cu ajutorul unei spatule si punem apoi jumatate din telemeaua rasa, baconul taiat felii subtiri si, la final. restul de mamaliga.
Peste ultimul strat de mamaliga se pune sosul de rosii, restul de telemea si presaram parmezanul ras. Apoi dam la cuptor pentru 40-45 de minute.
Inainte de servire, lasam sa se raceasca aproximativ 10 minute si presaram deasupra patrunjel verde.