Print Friendly, PDF & Email
chiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castraveti cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castravetichiftele de cartofi cu sunca si cascaval cu sos de smantana si castraveti

Ingrediente

Pentru chiftele

  • un kg de cartofi
  • 2 linguri de zahar
  • faina de orez glutinoasa
  • 100 g de cascaval ras (sau mix de branzeturi)
  • 50 g sunca
  • sare, piper

Pentru sos (optional)

  • un castravete fabio
  • 250 g smantana (sau iaurt gras)
  • o legatura de marar

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja. Apoi puneti cartofii intr-un bol mare, adaugati zaharul si faceti un piure. Adaugati sare si piper, dupa gust. Se adauga faina de orez glutinoasa (puteti folosi si faina de grau, normala) si se framanta un soi de aluat.

Formati bile, cam cat pumnul, din aluatul rezultat, apoi aplatizati-le. Puneti o cantitate corespunzatoare de cascaval ras sau mix de branza si un pic de sunca pe aluat, dupa care intoarceti marginile aluatului de cartof astfel incat sa obtineti o bila (de data aceasta un pic mai mare). Apoi, din nou, aplatizati bilele astfel incat sa obtineti niste „chiftele”.

Prajiti chiftelele astfel obtinute intr-o tigaie cu foarte putin ulei, pret de aproximativ doua minute pe o parte, apoi prajiti inca doua minute pe partea cealalta.

Alaturi de chiftelele de cartofi cu sunca si cascaval am pregatit un sos simplu, care sa mearga cu cartoful. Am curatat castravetele, l-am dat prin razatoarea mica si l-am adaugat in smantana, apoi am presarat o legatura de marar si am amestecat.

Apoi am mancat ca niste purcei :)

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea