Intr-una din seri, navigand pe net si vrand sa gaseasca ceva relativ rapid de gatit, Mada a dat peste o NEBUNIE de baghete, denumite de catre Alina (utilizator al culinar.ro), baghetute crocantzoase. Deci, seara urmatoare le-am facut!
Ingrediente pentru baghetute crocantzoase
- 300 gr aluat de pizza sau foitaj
- 200 gr salam feliat foaaarte subtire, eventual apoi taiat in 4 sau in 8 (partea asta a uitat-o Mada cand a facut reteta :) )
- 200 gr cascaval
- piper, sare (dupa gust)
- oregano
Mod de preparare pentru baghetutele crocantzoase
Se intinde foaia cu sucitorul si aseaza feliutele de salam pe jumatate de foaie. Se arunca si cascavalul dat pe razatoarea mare. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta deja, apoi se apasa bine pentru scoaterea aerului dintre foi.
Se taie aluatul in fasii de ~ 2-3 cm latime cu ajutorul cutitului (sau, pentru cine are, cu rola pentru feliat pizza). Se rasuceste fiecare fasie si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc iute pana se rumenesc baghetutele.
Foarte greu, Alina! Intr-adevar … MULTUMIM!