Ingrediente
Pentru friptura de curcan
- 500 g piept de curcan
- 1/2 l de vin
- 200 ml de ulei
- 7-8 felii de cascaval
- 5 catei de usturoi
- oregano (puteti folosi alt condiment, care va place – cimbru, rozmarin, foaie de dafin etc)
- o legatura de marar
- sare, piper
Pentru sote-ul de ciuperci
- 100 g de unt
- o conserva de ciuperci (sau 1/2 kg de ciuperci proaspete)
- o ceapa
- o legatura de marar
- sare, piper
Mod de preparare
Friptura de curcan
Pieptul de curcan se curata, se spala si se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.
Dupa aproximativ 15 minute, se pune intr-o tava inalta. Se toarna, pe langa pieptul de curcan, vinul si apoi uleiul.
Se da la cuptor, fara a acoperi vasul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor, la foc mediu, timp in care se intoarce de 2-3 ori si se uda cu sos, pentru a se prepara uniform.
Inainte de a servi friptura, am taiat-o in felii pe care le-am pus pe o alta farfurie. Deasupra lor am pus cate o feliuta de cascaval. Apoi le-am dat la cuptorul cu microunde pentru a se topi cascavalul. Deasupra am presarat marar (gatind la ~ 1 dimineata si neavand marar proaspat, eu am pus marar tinut la congelator :-S ).
Sote de ciuperci
Inainte de a fi gata friptura m-am apucat sa fac soteul, pentru ca acesta sa fie gata cam in acelasi timp cu friptura.
Am calit putin ceapa, am adaugat untul, sarea si piperul, amestecand pana ce untul s-a topit. Apoi am adaugat ciupercile pe care le-am inabusit (am pus un capac deasupra tigaii) circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand e aproape gata se adauga mararul.