Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Friptura de curcan cu sote de ciuperci

friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci friptura din piept de curcan cu sote de ciuperci

Ingrediente

Pentru friptura de curcan

  • 500 g piept de curcan
  • 1/2 l de vin
  • 200 ml de ulei
  • 7-8 felii de cascaval
  • 5 catei de usturoi
  • oregano (puteti folosi alt condiment, care va place – cimbru, rozmarin, foaie de dafin etc)
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Pentru sote-ul de ciuperci

  • 100 g de unt
  • o conserva de ciuperci (sau 1/2 kg de ciuperci proaspete)
  • o ceapa
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Friptura de curcan

Pieptul de curcan se curata, se spala si se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano.
Dupa aproximativ 15 minute, se pune intr-o tava inalta. Se toarna, pe langa pieptul de curcan, vinul si apoi uleiul.
Se da la cuptor, fara a acoperi vasul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor, la foc mediu, timp in care se intoarce de 2-3 ori si se uda cu sos, pentru a se prepara uniform.

Inainte de a servi friptura, am taiat-o in felii pe care le-am pus pe o alta farfurie. Deasupra lor am pus cate o feliuta de cascaval. Apoi le-am dat la cuptorul cu microunde pentru a se topi cascavalul. Deasupra am presarat marar (gatind la ~ 1 dimineata si neavand marar proaspat, eu am pus marar tinut la congelator worried ).

Sote de ciuperci

Inainte de a fi gata friptura m-am apucat sa fac soteul, pentru ca acesta sa fie gata cam in acelasi timp cu friptura.

Am calit putin ceapa, am adaugat untul, sarea si piperul, amestecand pana ce untul s-a topit. Apoi am adaugat ciupercile pe care le-am inabusit (am pus un capac deasupra tigaii) circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand e aproape gata se adauga mararul.


RECOMANDAREA BUNICII

 

          Ingrediente Pentru friptura de curcan 500 g piept de curcan 1/2 l de vin 200 ml de ulei 7-8 felii de cascaval 5 catei de usturoi oregano (puteti folosi alt condiment, care va place - cimbru, rozmarin, foaie de dafin etc) o legatura de marar sare, piper Pentru sote-ul de ciuperci 100 g de unt o conserva de ciuperci (sau 1/2 kg de ciuperci proaspete) o ceapa o legatura de marar sare, piper Mod de preparare Friptura de curcan Pieptul de curcan se curata, se spala si se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Dupa aproximativ 15 minute, se pune intr-o tava inalta. Se toarna, pe langa pieptul de curcan, vinul si apoi uleiul. Se da la cuptor, fara a acoperi vasul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor, la foc mediu, timp in care se intoarce de 2-3 ori si se uda cu sos, pentru a se prepara uniform. Inainte de a servi friptura, am taiat-o in felii pe care le-am pus pe o alta farfurie. Deasupra lor am pus cate o feliuta de cascaval. Apoi le-am dat la cuptorul cu microunde pentru a se topi cascavalul. Deasupra am presarat marar (gatind la ~ 1 dimineata si neavand marar proaspat, eu am pus marar tinut la congelator :-S ). Sote de ciuperci Inainte de a fi gata friptura m-am apucat sa fac soteul, pentru ca acesta sa fie gata cam in acelasi timp cu friptura. Am calit putin ceapa, am adaugat untul, sarea si piperul, amestecand pana ce untul s-a topit. Apoi am adaugat ciupercile pe care le-am inabusit (am pus un capac deasupra tigaii) circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand e aproape gata se adauga mararul.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza