Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Friptura de porc

friptura de porc friptura de porc friptura de porc friptura de porc friptura de porc friptura de porc friptura de porc friptura de porc

Publicam reteta pentru friptura de porc, fiindca tocmai au trecut sarbatorile si nu aveam reteta aici happy Tin sa precizez ca reteta e „culeasa” de la Horia, tatal Madalinei big grin

Ingrediente

  • 1 kg si jumatate de capac de pulpa de porc
  • 200 ml ulei
  • o bere
  • 300 ml de vin
  • apa
  • rozmarin
  • cimbru
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper, dupa gust
  • (optional: 3 carnati afumati)

Mod de preparare

Se spala bine, cu apa, capacul de pulpa de porc. Apoi se cresteaza foarte putin, din loc un loc, si se sareaza / pipereaza.

Se pune intr-un recipient maaare, mai inalt decat inaltimea carnii. Noi am folosit un lighean.
Apoi se toarna berea, 100 ml de ulei si apa (pana ce nivelul apei depaseste inaltimea carnii).
Se pune apoi la frigider pentru minimum 3 ore.

Dupa cele 3 ore se ia o tava inalta si se pun 100 ml de ulei. Carnea se scoate de la frigider, se pune cimbru, rozmarin pe toate partile si se aseaza in tava.
Apoi se infige cutitul, din loc in loc, si se indeasa (in gaurile astfel facute) cate un catel de usturoi.
Apoi se toarna o parte din sucul in care carnea a stat la frigider. Nu este nicio problema daca el nu depaseste nivelul inaltimii carnii.
Se pune folie de aluminiu peste tava si se inteapa din loc in loc pentru ca uleiul si apa condensata sa nu picure in cuptor.

Se da apoi la cuptor, la foc mediu. Noi am tinut carnea ~ 3 ore si jumatate la cuptor, adaptati acest timp in functie de cum coace cuptorul vostru.
Din timp in timp (cam la fiecare jumatate de ora) se intoarce carnea si se toarna vin.

Spre final, atunci cand intoarceti carnea pentru ultima data, puteti adauga si cei 3 carnati afumati taiati in jumatati.


RECOMANDAREA BUNICII

 

              Publicam reteta pentru friptura de porc, fiindca tocmai au trecut sarbatorile si nu aveam reteta aici :) Tin sa precizez ca reteta e "culeasa" de la Horia, tatal Madalinei :D Ingrediente 1 kg si jumatate de capac de pulpa de porc 200 ml ulei o bere 300 ml de vin apa rozmarin cimbru o capatana de usturoi sare si piper, dupa gust (optional: 3 carnati afumati) Mod de preparare Se spala bine, cu apa, capacul de pulpa de porc. Apoi se cresteaza foarte putin, din loc un loc, si se sareaza / pipereaza. Se pune intr-un recipient maaare, mai inalt decat inaltimea carnii. Noi am folosit un lighean. Apoi se toarna berea, 100 ml de ulei si apa (pana ce nivelul apei depaseste inaltimea carnii). Se pune apoi la frigider pentru minimum 3 ore. Dupa cele 3 ore se ia o tava inalta si se pun 100 ml de ulei. Carnea se scoate de la frigider, se pune cimbru, rozmarin pe toate partile si se aseaza in tava. Apoi se infige cutitul, din loc in loc, si se indeasa (in gaurile astfel facute) cate un catel de usturoi. Apoi se toarna o parte din sucul in care carnea a stat la frigider. Nu este nicio problema daca el nu depaseste nivelul inaltimii carnii. Se pune folie de aluminiu peste tava si se inteapa din loc in loc pentru ca uleiul si apa condensata sa nu picure in cuptor. Se da apoi la cuptor, la foc mediu. Noi am tinut carnea ~ 3 ore si jumatate la cuptor, adaptati acest timp in functie de cum coace cuptorul vostru. Din timp in timp (cam la fiecare jumatate de ora) se intoarce carnea si se toarna vin. Spre final, atunci cand intoarceti carnea pentru ultima data, puteti adauga si cei 3 carnati afumati taiati in jumatati.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza