Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Mini-pizza cu peste

Chiflele ciabatta pot constitui baza acestor mici portii de pizza cu peste. Ele au un topping de peste si fructe de mare – ton conservat, creveti fierti si inele de calmar-, iar mozzarella si pesto-ul rosu le confera un autentic gust italian. Ca sa formeze o masa hranitoare, se servesc cu o salata din frunze fragede.

Mini-pizza cu peste

Ingrediente

  • 4 chifle ciabatta
  • 4 linguri de pesto rosu
  • 4 rosii de marime medie
  • ~ 200 g de porumb, bine scurs
  • 125 g mozzarella
  • 200 g de ton conservat in apa
  • 100 g creveti decorticati si fierti
  • 100 g inele de calmar
  • 8 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper
  • patrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pune inauntru o tava de copt grea, ca sa se incinga.

Se despica in doua chiflele, orizontal, si se ung cu sos pesto pe suprafetele taiate. Se aranjeaza deasupra cate 3 felii de rosie pe fiecare jumatate si se presara boabe de porumb si mozzarella rasa.

Se repartizeaza tonul, crevetii si inelele de calmar pe jumatatile de chifla. Se asezoneaza dupa gust. Se stropesc, fiecare, cu 1 lingurita de ulei.

Se pun cele 8 mini-pizza in cuptor, pe tava incinsa, si se coc 10-12 minute, sau pana cand branza se topeste. Se presara deasupra putin patrunjel tocat si se servesc.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Chiflele ciabatta pot constitui baza acestor mici portii de pizza cu peste. Ele au un topping de peste si fructe de mare - ton conservat, creveti fierti si inele de calmar-, iar mozzarella si pesto-ul rosu le confera un autentic gust italian. Ca sa formeze o masa hranitoare, se servesc cu o salata din frunze fragede. Ingrediente 4 chifle ciabatta 4 linguri de pesto rosu 4 rosii de marime medie ~ 200 g de porumb, bine scurs 125 g mozzarella 200 g de ton conservat in apa 100 g creveti decorticati si fierti 100 g inele de calmar 8 lingurite de ulei de masline extravirgin sare si piper patrunjel tocat, pentru ornat Mod de preparare Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pune inauntru o tava de copt grea, ca sa se incinga. Se despica in doua chiflele, orizontal, si se ung cu sos pesto pe suprafetele taiate. Se aranjeaza deasupra cate 3 felii de rosie pe fiecare jumatate si se presara boabe de porumb si mozzarella rasa. Se repartizeaza tonul, crevetii si inelele de calmar pe jumatatile de chifla. Se asezoneaza dupa gust. Se stropesc, fiecare, cu 1 lingurita de ulei. Se pun cele 8 mini-pizza in cuptor, pe tava incinsa, si se coc 10-12 minute, sau pana cand branza se topeste. Se presara deasupra putin patrunjel tocat si se servesc.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza