Ingrediente
- 3 cepe
- 6 pulpe de pui
- 1 gogosar
- 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
Se curata ceapa si gogosarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia, continuand sa amestecati. Se pun pulpele si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce pulpele sunt acoperite aproape in totalitate.
Din faina si un pic de apa rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce pulpele sunt fierte. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Optionale
Papricasul de pui se poate servi cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.
De asemenea se pot face si mici galuste din: 1 ou, sare si faina cat cuprinde (pentru o consistenta potrivita).