Print Friendly, PDF & Email
piept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosiipiept de pui cu rosii

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 6 rosii
  • o capatana de usturoi
  • tulpina de telina (3 „bete”)
  • un ardei gras
  • ulei
  • sare, piper
  • cimbru

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, ii indepartam pielea si il dezosam (daca este cazul), apoi il taiem in cubulete. Radem rosiile pe ochiurile mari ale razatorii, dupa ce le-am indepartat coaja (sau folosim cutitul pentru a le toca marunt). Punem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei. Dupa ce acesta s-a incins, adaugam usturoiul tocat feliute. Calim usturoiul cateva zeci de secunde, apoi adaugam tulpinile de telina si ardeiul gras si acoperim cu un capac. Lasam asa pret de 4-5 minute, timp in care telina si ardeiul isi vor lasa suc. Apoi adaugam in vasul folosit fasiile de piept de pui, saram / piperam dupa gust si presaram un pic de cimbru (sau alt condiment, depinde doar de ce va place voua).

Lasam carnea de pui la foc aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand pana observam ca se albeste pe toate partile, dupa care adaugam rosiile si lasam pieptul de pui cu rosii sa fiarba pana cand scade un pic zeama rosiilor (noi am lasat 15-20 de minute, dar daca vreti mai putin sos puteti lasa 30-35 de minute).

Pieptul de pui cu rosii merge de minune cu mamaliguta!

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea