Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Plachie de cod

Plachia e o mancare la cuptor, cu un sos gros, pregatit in nenumarate variante in intreaga Grecie, dar si in Romania. Aceasta reteta pastreaza intregul gust al Mediteranei dat de ardei, rosii, lamaie si usturoi.

Plachie de cod

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa medie
  • un ardei gras verde
  • 6 rosii prunisoare
  • un catel de usturoi
  • 750 g fileu de cod, fara piele
  • o lamaie si jumatate
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • 3 linguri vin alb sec
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se curata ceapa si se feliaza subtire. Se spala si se curata de seminte ardeiul, apoi se taie rondele subtiri. Se spala si se feliaza rosiile.

Se pun legumele in cratita, se curata usturoiul, se zdrobeste si se adauga la legume. Se acopera cratita si se gateste la foc iute, 6-8 minute, scuturand-o ocazional, ca legumele sa nu se lipeasca.

Intre timp, se taie fileurile de cod cuburi de 5 cm si se stropesc cu sucul de la o jumatate de lamaie. Se spala, se zvanta si se toaca marunt patrunjelul, apoi se pune deoparte.

Se adauga la legume vinul si pasta de rosii. Se spala lamaile, se taie feliute foarte subtiri si se aranjeaza intr-un singur strat uniform, deasupra legumelor.

Se pune pestele peste feliile de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se presara cu patrunjel. Se micsoreaza flacara, la foc potrivit, se acopera cratita si se fierbe 15 minute; se ia capacul pentru ultimele 5 minute, daca sosul este prea subtire. Pestele este gatit cand carnea devine opaca si se desprinde usor cu o furculita.


Plachia e o mancare la cuptor, cu un sos gros, pregatit in nenumarate variante in intreaga Grecie, dar si in Romania. Aceasta reteta pastreaza intregul gust al Mediteranei dat de ardei, rosii, lamaie si usturoi. Ingrediente 2 linguri ulei de masline o ceapa medie un ardei gras verde 6 rosii prunisoare un catel de usturoi 750 g fileu de cod, fara piele o lamaie si jumatate o legatura de patrunjel proaspat 3 linguri vin alb sec 3 linguri pasta de rosii sare piper negru Mod de preparare Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se curata ceapa si se feliaza subtire. Se spala si se curata de seminte ardeiul, apoi se taie rondele subtiri. Se spala si se feliaza rosiile. Se pun legumele in cratita, se curata usturoiul, se zdrobeste si se adauga la legume. Se acopera cratita si se gateste la foc iute, 6-8 minute, scuturand-o ocazional, ca legumele sa nu se lipeasca. Intre timp, se taie fileurile de cod cuburi de 5 cm si se stropesc cu sucul de la o jumatate de lamaie. Se spala, se zvanta si se toaca marunt patrunjelul, apoi se pune deoparte. Se adauga la legume vinul si pasta de rosii. Se spala lamaile, se taie feliute foarte subtiri si se aranjeaza intr-un singur strat uniform, deasupra legumelor. Se pune pestele peste feliile de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se presara cu patrunjel. Se micsoreaza flacara, la foc potrivit, se acopera cratita si se fierbe 15 minute; se ia capacul pentru ultimele 5 minute, daca sosul este prea subtire. Pestele este gatit cand carnea devine opaca si se desprinde usor cu o furculita.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate