Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Peste Novac cu legume la cuptor

peste novac pe pat de legume la cuptor peste novac pe pat de legume la cuptor peste novac pe pat de legume la cuptor peste novac pe pat de legume la cuptor peste novac pe pat de legume la cuptor peste novac pe pat de legume la cuptor

Acest preparat din peste Novac este excelent la gust si plin de arome! Desi poza finala nu arata tocmai bine, va dau cuvantul meu ca a fost mi-nu-nat!

Ingrediente

Mod de preparare

Dat fiind faptul ca am optat pentru file, ci nu pentru pestele Novac intreg, a fost nevoie doar sa il spal.
Am taiat ardeii grasi, rosiile in felii mari si ceapa in solzisori. Apoi am asezat legumele intr-o tava dreptunghiulara pentru cuptor.
Am condimentat si, mai apoi, am asezat deasupra lor pestele bine condimentat cu sare, piper macinat si cimbru.

Deasupra pestelui am presarat cateva boabe de piper, lamaia taiata fara coaja si frunzele de telina verde tocate marunt.
Am turnat vinul pe langa peste si am completat apoi cu apa, pana ce pestele a fost aproape in intregime scufundat in lichid.

Se lasa la cuptor acoperit in primele 20 de minute, apoi inca 20 minute descoperit la o temperatura medie, in functie de cuptorul fiecaruia.
Daca nu aveti cu ce sa acoperiti tava, puteti face la fel ca mine: imbracati gura tavei cu folie de aluminiu, pe care apoi o intepati cu furculita din loc in loc.

Se serveste cald acompaniat de ce garnitura doriti. Eu am optat pentru cartofi natur, dar puteti sa folositi si orez fiert sau fasole verde fiarta.


          Acest preparat din peste Novac este excelent la gust si plin de arome! Desi poza finala nu arata tocmai bine, va dau cuvantul meu ca a fost mi-nu-nat! Ingrediente 500 g file peste Novac 1/2 l de vin 200 ml de ulei de masline 4 rosii 2 ardei grasi o ceapa o lamaie cimbru frunzele de la o telina 3 foi de dafin sare, piper macinat, piper boabe Mod de preparare Dat fiind faptul ca am optat pentru file, ci nu pentru pestele Novac intreg, a fost nevoie doar sa il spal. Am taiat ardeii grasi, rosiile in felii mari si ceapa in solzisori. Apoi am asezat legumele intr-o tava dreptunghiulara pentru cuptor. Am condimentat si, mai apoi, am asezat deasupra lor pestele bine condimentat cu sare, piper macinat si cimbru. Deasupra pestelui am presarat cateva boabe de piper, lamaia taiata fara coaja si frunzele de telina verde tocate marunt. Am turnat vinul pe langa peste si am completat apoi cu apa, pana ce pestele a fost aproape in intregime scufundat in lichid. Se lasa la cuptor acoperit in primele 20 de minute, apoi inca 20 minute descoperit la o temperatura medie, in functie de cuptorul fiecaruia. Daca nu aveti cu ce sa acoperiti tava, puteti face la fel ca mine: imbracati gura tavei cu folie de aluminiu, pe care apoi o intepati cu furculita din loc in loc. Se serveste cald acompaniat de ce garnitura doriti. Eu am optat pentru cartofi natur, dar puteti sa folositi si orez fiert sau fasole verde fiarta.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate